Locuitorii din Dondușeni: Puterea a instaurat un genocid, pentru a vinde ulterior străinilor pămînturile noastre

03 Noiembrie 2018 2.824

În dimineața zilei de sîmbătă, echipa „Partidului Nostru” sub conducerea vicepreședinților Ilian Cașu, Elena Panuș și Elena Grițco, împreună cu activistul Eduard Pleșca, s-a deplasat în raionul Dondușeni. Au fost desfășurate zeci de întîlniri bune cu locuitorii simpli din sate și centrul raional. Indiscutabil, autoritatea „Partidului Nostru” aici este foarte înaltă. Oamenii sînt convinși în echipa lui Renato Usatîi și pentru faptul că la nivel local, activitatea primarului de Dondușeni, înaintat de „Partidul Nostru”, Ivan Belciug, dăruirea acestuia și reacționarea la problemele oamenilor, trezesc respectul.

Întîlnirile au început în localitatea Frasini, la piața locală. Zeci de oameni au salutat conducerea „Partidului Nostru”, mulți se apropiau din proprie inițiativă, au discutat, s-au plîns pe viața grea de la sat. Oamenii vorbesc direct – puterea actuală, în speță, este antisocială: „În capitală, nimeni nu este interesant de problemele noastre, nimeni nu ajută, iar statul privește la oameni doar ca o sursă de îmbogățire – în loc să ne ofere ajutor, ne jefuiesc”. Ultima speranță este „Partidul Nostru” și Renato Usatîi. Asemenea speranțe sînt și în satul Codrenii Noi. oamenii vorbesc despre sărăcie și consideră „Partidul Nostru” unica alternativă în sistemul actual.

În timpul vizitei pieții din orașul Dondușeni, oamenii nu s-au rușinat în a da calificări și învinuiri Guvernului și declanșarea unui genocid împotriva poporului moldovenesc. Unii orășeni consideră că se face asta intenționat: conducerea vrea să obțină emigrarea în masă a populației, pentru a elibera teritoriul și a începe să vîndă pămînturile străinilor.

Țăranii care își comercializează marfa crescută pe lîngă casă, gutuie, prune, ceapă, își pun întrebări retorice: „Am muncit peste 40-50 de ani pentru a trăi într-o asemenea sărăcie?”, au întrebat-o ei pe Elena Panuș.

Potrivit lui Ilian Cașu, locuitorii orașului Dondușeni apreciază înalt eforturile primarului lor Ivan Belciug, precum și exprimă cuvinte de recunoștință în susținerea lui Renato Usatîi. Oamenii îi cer să nu se îndoiască de susținerea populară pe care o are și îi transmit lui Renato multe urări de bine.