Locuitorii din Briceni: Împreună cu merele, au putrezit și toate speranțele noastre naive cu privire la socialiști

19 Noiembrie 2018 2.998

În dimineața zilei de sîmbătă, echipa „Partidului Nostru” condusă de vicepreședinții Ilian Cașu, Elena Panuș și Elena Grițco, împreună cu Eduard Pleșca, au mers în raionul Briceni, unde îi așteptau activiștii locali împreună cu liderul organizației teritoriale Maxim Chirtoaga. Au fost desfășurate zeci de întîlniri cu simplii locuitori ai comunei Tețcani și ai centrului raional.

Discuțiile au început la piața locală din Tețcani. Oamenii au salutat conducerea „Partidului Nostru” și activiștii locali. Mulți locuitorii se apropiau din proprie inițiativă pentru a adresa întrebări, a vorbi și a transmite urări de bine liderului formațiunii Renato Usatîi. „Țăranii au o viață grea”, spun sătenii. „Politicienii se luptă între ei, ne hrănesc cu promisiuni – de parcă n-am înțelege nimic. Ei au jefuit o țară minunată, am avut un raion extraordinar, iar acum sîntem săraci”, spuneau simplii locuitori din Tețcani. Impresii asemănătoare au și locuitorii din alte sate ale raionului. Toți vorbesc despre sărăcie și consideră „Partidul Nostru” drept unica formațiune de opoziție în cadrul actualului sistem antipopular.

În timpul vizitei de la piața din Briceni, oamenii nu se rușinau în expresii și învinuiri la adresa guvernului, acuzîndu-l de declanșarea unui genocid împotriva poporului moldovenesc. Trebuie de menționat că întîlnirea vicepreședinților PN cu locuitorii orașului a avut loc în ajunul Marșului organizat de Partidul Socialiștilor. Unul dintre locuitorii orașului a spus că adepții PSRM adună oamenii, dar nimeni nu vrea să meargă, chiar și pentru bani: „Pe pămînturile noastre putrezesc merele – tot acolo putrezesc și speranțele noastre naive în privința acestor socialiști. Ce fel de socialiști sînt ei – la fel de paraziți pe corpul Moldovei, ca și întreaga așa-numită elită politică”.

p>