Declaraţia PN: Niciun fel de unionişti nu omoară Moldova aşa cum o face propria guvernare

06 Februarie 2018 2.238

„Partidul Nostru” consideră că autorităţile de la Chişinău, în frunte cu Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc distrug consecutiv statalitatea moldovenească. „Un regret deloc mai mic este şi faptul că Partidul socialiştilor al preşedintelui Igor Dodon nu doar că nu face nimic pentru lupta reală cu regimul, dar şi a încheiat cu acesta o înţelegere de cartel fiind partenerul mai mic”, se arată în declaraţia „Partidului Nostru”.

În ultimele zile, partidele „proeuropene” şi socialiştii care pretind că luptă cu acestea, dansează împreună un nou „tango”: primii organizează declaraţii ale primarilor şi consilierilor lor în privinţa unirii Moldovei cu România, iar ceilalţi, la fel de aprig, iniţiază declaraţii împotriva „unirii”. În dansul lor, aceşti „băieţi buni” nu doar încearcă să atragă şi alte partide, dar şi întreaga societate moldovenească.

În documentele de program a „Partidului Nostru” este indicat că noi pledăm pentru independenţa, statalitatea, neutralitatea Moldovei, împotriva lichidării statului prin alipirea la oricare alte state. Noi nu trebuie să fim agitaţi în favoarea statalităţii moldoveneşti pentru că noi demonstrăm acest lucru zi de zi, inclusiv în condiţiile unor represiuni din partea regimului banditesc care a capturat Moldova.

Cel mai bun răspuns la orice tentative de a distruge Moldova, inclusiv prin alipirea la România, ar fi fortificarea reală a statalităţii moldoveneşti, transformarea statului în unul funcţional, democratic, de drept şi prosper, cetăţenii căruia şi-ar fi dorit un viitor în acesta pentru ei, copiii şi nepoţii lor. Din păcate, astăzi, niciun fel de unionişti nu omoară Moldova nu omoară Moldova aşa cum o face propria guvernare, condusă de Partidul Democrat al lui Vladimir Plahotniuc. Un regret deloc mai mic este şi faptul că Partidul socialiştilor al preşedintelui Igor Dodon nu doar că nu face nimic pentru lupta reală cu regimul, dar şi a încheiat cu acesta o înţelegere de cartel fiind partenerul mai mic.

Furtul miliardelor din sistemul bancar, corupţia, justiţia servilă, CEC-ul de buzunar, propaganda în stil „Goebbels”, sărăcia strigătoare la cer, instituţiile nefuncţionale, părăsirea masivă a statului de către cetăţeni – iată agenda reală a problemelor, pentru rezolvarea cărora ar trebui să lucreze orice guvernare responsabilă. Dar guvernarea iresponsabilă inventează orice teme pentru a distrage atenţia oamenilor de la problemele reale cu scopul de a continua să jefuiască poporul. În asemenea show-uri ieftine „Partidul Nostru” nu va participa”. Noi vom lupta pentru rezolvarea problemelor reale, nu a celor fake”, se spune în declaraţia făcută publică.