Declarație

18 Octombrie 2019 821

Partidul Politic “Partidul Nostru” constată cu indignare că oponenții electorali ai lui Renato Usatîi depășesc la Bălți toate limitele și desfășoară cea mai murdară și plină de ilegalități campanie electorală din istoria alegerilor locale din Republica Moldova.

Astăzi, persoane necunoscute au plasat în cutiile poștale ale bălțenilor un ziar fals care seamănă izbitor de mult cu gazeta Partidului Nostru. Acesta conține însă informații fake despre Partidul Nostru și candidatul Renato Usatîi la funcția de primar al municipiului Bălți, cu scopul de a-l denigra.

Deși așa-numitul ziar nu conține nicio informație despre tiraj și autori, iar cei care l-au împărțit nu s-au identificat ca reprezentanți ai vreunei formațiuni politice sau concurent electoral, din surse foarte bine informate. Din interiorul Partidului Socialiștilor și al staff-ului candidatului acestuia la Bălți, am fost informați că anume această formațiune este autorul și comanditarul acestui produs.

Înțelegem că înfrângerea iminentă în fața candidatului nostru la Bălți, dar și în alte orașe importante din Republica Moldova îi face pe socialiști să recurgă la gesturi disperate și acțiuni puerile, însă suntem siguri că bălțenii nu se vor lăsa prostiți de o fițuică ce va avea aceeași soartă ca sutele de mii de ziare pe care PSRM le-a distribuit în această campanie electorală.

Deoarece difuzarea ziarfului respectiv încalcă prevederile legislației, Partidul Nostru a depus o plângere la procuratură și la Comisia Electorală Centrală și cere organelor de drept să investigheze acest caz. De asemenea, ne adresăm în mod special Comisiei Electorale Centrale ca măcar în al doisprezecelea ceas să dea dovadă de un comportament corect și imparțial și să aplice sancțiunile de rigoare PSRM.

Solicităm organizațiilor internaționale și observatorilor care monitorizează desfășurarea alegerilor locale să ia act de comportamentul PSRM și să urmărească atent acțiunile acestui concurent electoral, inclusiv în contextul zvonurilor despre tentativele de fraudare masivă a scrutinului electoral.

De asemenea, îi cerem PSRM și, personal, președintelui Igor Dodon, care știm că este în continuare principalul finanțator al acestui partid, să înceteze campania și atacurile murdare asupra concurenților electorali, în special asupra Partidului Nostru, care s-au întețit în ultimele săptămâni.