Usatîi cheamă susținătorii la un protest împotriva alegerii lui Poalelungi la funcția de președinte al CSJ

09 Februarie 2016 792

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, cheamă din Chișinău și suburbiile municipiului la un ptotest împotriva alegerii repetate a lui Mihai Poalelung în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție

 

Renato Usatîi și-a îndemnat susținătorii din municipiul Chișinău și suburbiile capitalei să iasă astăzi la un protest cu scopul periclitării alegerii lui Mihai Poalelungi în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

„Mîine să ieșim cu toții la 8.30 dimineața. Ne întâlnim pe adresa Eminescu 5 ca să blocăm tentativa lui Plahotniuc de a-l numi pe Poalelungi încă odată la Curtea Supremă de Justiție”, a declarat Usatîi în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

Nu în ultimul rîndpreședintele „Partidului Nostru” susține că cunoaște despre acele provocări pe care le-a pregătit Plahotniuc în timpul apropiat în adresa sa și că vrea să-i spună că ceea ce i-a pregătit el este „mult mai puternic și interesant”. „Important este că noi nu chemăm la violență. Dar atunci cînd se testează opinia publică prin asemenea decizii serale, inclusiv pe cine îl vor realege pentru patru ani la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție… De ce?! Funcția e bună! Cîteva zeci de mii de lei. Mă interesează una, domnul Poalelungi, muncind în Europa, avea un salariu de 18 mii de euro. Omul care se întoarce de la un salariu de 18 mii de euro la cîteva zeci de mii de lei, este interesant, cine compensează această diferență?!”, s-a mai întrebat Usatîi.