Capitala de Nord a țării a intrat într-o atmosferă de poveste odată cu aprinderea luminițelor de pe bradul de crăciun

23 Decembrie 2019 1.064

Pomul de Crăciun, un patinoar și diferite atracții, amenajate în centrul Bălțiului, îi așteaptă de astăzi pe locuitori și oaspeții Capitalei de Nord a țării. Tot astăzi și-a deschis porțile Târgul de Crăciun care-și îmbie vizitatorii cu mâncare tradițională și vin fiert. Piața centrală este decorată feeric. Mii de beculețe crează un decor impresionant pentru bradul bogat împodobit, inaugurat la ora 18:00 fix, așa cum a și promis primarul Renato Usatîi. Tot el a dat start numărătorii inverse, la finalul căreia Piața Centrală s-a transformat într-un veritabil tablou de sărbători.

«Bună seara, Bălți. Sunt foarte fericit că astăzi, când mulți dintre cei dragi se întorc acasă, când, în ajunul Anului Nou, se reunesc familii. Cineva se pregătește deja pentru Revelion, iar cineva va începe să se pregătească mâine, dar în aer plutește deja atmosfera sărbătorilor de iarnă, care aduce cu sine bunătate și căldură», le-a spus oamenilor Renato Usatîi.

Edilul le-a mulțumit tuturor celor care au avut grijă ca decorul să fie unul cu adevărat de poveste și să-i bucure pe toți cei prezenți acolo.

«Vreau să mulțumesc tuturor celor care au asigurat această poveste. Vreau să le mulțumesc viceprimarilor, angajaților care au muncit zilele acestea pentru ca voi să aveți parte de această frumusețe. Și astăzi, când dăm startul sărbătorilor de iarnă, vreau ca Bălțiul să devină orașul care va uni oameni din toată țara, la aceste sărbători», a spus în încheiere Renato Usatîi.

Inaugurarea oficială a bradului a fost urmată de un recital al trupei “Action”. Pe scenă mai urcat Nelly Ciobanu, membrii trupelor Lume, Sunstroke Project, Lia Taburcean și DJ Gleb.

În timpul discursului său, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi le-a spus bălțenilor că va fi alături de ei și în seara de Revelion, când vor avea parte de multă distracție, la fel ca și de Crăciun. Pe lângă suita de artiști, pe scenă va urca și îndrăgita trupă Filatov & Karas.