Autoritățile tărăgănează examinarea cererii apărării lui Usatîi

01 Noiembrie 2016 968

Procurorul Vitalie Busuioc, care instrumentează dosarul fabricat împotriva lui Renato Usatîi, a avut nevoie aproape de două ore pentru a prezenta instanței ordonanța de pornire a urmăririi penale.

Potrivit avocatului lui Renato Usatîi Ion Cerga, partea apărării a depus o cerere in Curtea de Apel privind prezentarea ordonanței de pornire a urmăririi penale: « procurorul a trebuit să se prezinte în instanță, la ora 13:00, dar deja 13:50 și el încă nu sa prezintat».

”Aparent procurorul și-a înțeles greșeala, comisă in prima instanță și, probabil, ei decid ce v-or face mai departe”, a declarat avocatul. El a presupus că procurorul intenționat tărăgănează examinarea cererii – ”El a zis că peste o oră va fi, însă pîna acum lipsește”.

Totodată, avocatul a declarat că procurorii refuzau în continuare să prezinte ordonanța de pornire a urmăririi penale: ”argumentul lor este că procurorul are dreptul de a nu prezenta hotărîrea în primele cincisprezece zile”.

În concluzie, Cerga a criticat refuzul procurorilor de a prezenta ordonanța. Potrivit avocatului, legea obligă procurorii să prezinte ordonanța în cazul cererii de a emite mandat de arestare preventivă.

În prezent in Curtea de apel, are loc examinarea dosarului fabricat împotriva lui Renato Usaîi. Partea apărării cere instanței anularea mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi.