Guvernarea încearcă să nu admită desfășurarea referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă. Usatîi: În Moldova nu există un sistem de justiție

08 Septembrie 2016 891

„Curtea de Apel Bălți a interzis înregistrarea grupului de inițiativă privind demiterea lui Dorin Chirtoacă, omul care a distrus Chișinăul”. Așa a comentat decizia instanței liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Curtea a găsit, în decizia primei instanțe, încălcări de ordin procedural. Un argument formal. Acest proces demonstrează încă o dată că în Moldova nu există sistem de justiție și să încerci să obții aici ceva conform legii înseamnă doar să-i faci sa rîdă pe bandiții ce au acaparat țara”.

 

Amintim că anterior, pe 1 august, Judecătoria sectorului Centru a înregistrat grupul de inițiativă care, în decursul a 60 de zile trebuia să colecteze în jur de 65 de mii de semnături în susținerea desfășurării referendumului. Avocații lui Chirtoacă însă au contestat decizia dată la Curtea de Apel Bălți, care joi a admis solicitarea din partea apărării.