Vizita experților și dezvoltarea colaborării cu Rusia: primarul de la Bălți lucreză la Moscova

28 Noiembrie 2016 884

Renato Usatîi continuă să lucreze în calitatea sa de primar al municipiului Bălți, în pofida faptului că îi este interzis intrarea în țară de către organele de forță din Moldova, controlate de clanul oligarhic. Adresîndu-se către bălțeni, primarul a declarat că absența sa este temporară.

”În timpul apropiat, voi efectua cîteva vizite de lucru în calitatea mea de primar. În pofida absenței mele temporare, în Bălți va veni o echipă de experți, care se vor întîlni cu primarul interimar Igor Șeremet și cu alții primari reprezentați ai ”Partidului Nostru”, a declarat Usatîi.

Totodată primarul planifică să colaboreze ” cu guvernul Moscovei, Sankt Petersburgului și a regiunii Nijni Novgorod”.

Reamintim că restabilirea relațiilor cu Rusia a devenit una din principalele sarcini a lui Usatîi în calitate de primar. Au fost semnate acordurile de înfrățire cu Nijni Novgorod, raionul Pușkin din Sankt Petersburg și acordul de colaborare cu districtul de vest al Moscovei.

Abiturienții din Bălți sunt admiși în universitățile rusești gratuit, iar guvernul Moscovei i-a oferit ”capitalei de nord” unități de tehnică specializată – este un rezultat al acordului dintre Renato Usatîi și primarul Moscovei Serghei Sobeanin.