VIDEO | UE a premiat orașul Cantemir cu locul 1 pentru proiectul de modernizare a iluminatului stradal, în rândul țărilor Parteneriatului Estic

20 Aprilie 2021 2.461

Proiectul de modernizare a iluminatului stradal din Cantemir „Green Light Moldova!”, a fost premiat cu locul 1 de către UE, pentru energie sustenabilă, în cadrul țărilor Parteneriatului Estic.

O poveste de succes despre modul în care orașele mici răspund provocărilor moderne, devenind eficiente și durabile (asigurând în același timp o reducere a consumului de energie și a emisiilor de CO2), gestionând eficient infrastructura și asigurând o viață confortabilă pentru cetățenii lor”, se spune într-o postare de Facebook a Delegației UE în Moldova.

Practic, 80% din piloni au fost schimbați. Este clar că investiția de 250 de mii de euro făcută în sistemul de iluminat nu era posibilă fără suportul financiar al delegației europene, fiindcă este o sumă destul de mare pentru bugetul orașului”, a spus primarul orașului Cantemir, Roman Ciubaciuc.

Lucrările de modernizare a sistemului de iluminat stradal din Cantemir au fost realizate pe 27 de străzi, cu o lungime totală de peste 11 kilometri. Peste 400 de lămpi vechi și ineficiente au fost înlocuite cu led-uri eficiente energetic.