Marea Britanie va ajuta Bălțiului să rezolve problema cîinilor vagabonzi

13 Mai 2016 958

În capitala de nord vor sosi voluntari britanici, care vor participa la lucrările de amenajare a unui azil specializat

„Primăria Bălți a fost vizitată de ambasadorul Marii Britanii, Phil Batson. Laitmotivul principal al întîlnirii noastre – problema animalelor fără de adăpost și modalitățile de rezolvare a acesteia”, a anunțat pe pagina sa de Facebook primarul capitalei de nord, Renato Usatîi. „I-am spus ambasadorului despre construcția la Bălți a unui azil specializat.

Phil Batson – om cunoscut prin atitudinea sa pentru această temă, nu doar a salutat inițiativa noastră, dar și și-a propus ajutorul. Deja la vară, Bălțiul va fi vizitat de reprezentanții organizațiilor neguvernamentale britanice cu o mare experiență în domeniul logisticii și metodologiei asigurării activității azilurilor.

În practica internațională există metode efective și umane de rezolvare a problemelor animalelor fără adăpost, sigur, nici într-un caz nu este vorba de exterminarea acestora.

Sînt convins că Bălțiul va deveni în scurt timp va deveni primul oraș din Moldova unde această problemă este rezolvată cu succes”, consideră Usatîi.

Ambasadorul Marii Britanii participă activ în activitatea voluntară privind rezolvarea umană a chestiunii animalelor fără adăpost în condiții orășenești. Amintim că acum doi ani, familia lui Phil Batson a luat din azil un cîine fără adăpost.