RENATO USATÎI: DACĂ GUVERNUL SANDU VA CĂDEA, IAR ACȚIUNEA VA FI URMATĂ DE PROTESTE, PARTIDUL NOSTRU VA IEȘI ÎN STRADĂ SĂ APERE DEMOCRAȚIA, ALĂTURI DE BLOCUL ACUM ȘI SOCIETATEA CIVILĂ

11 Noiembrie 2019 856

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi este convins că guvernul Sandu va cădea și că acest lucru se va produce cu votul unor deputați democrați, care vor susține Moțiunea de cenzură înaintată executivului de către socialiști.

Într-un live pe Facebook el a spus că examinarea documentului în Parlament a fost lăsată pe marți nu pentru negocieri între PSRM și ACUM, în vederea păstrării actualei coaliții de guvernare, ci pentru cu totul alt scop.

“Faptul că se va vota marți, ei au avut nevoie de încă o zi pentru a cumpăra deputați, nu pentru a negocia cu blocul ACUM cum să păstreze actualul guvern. Puteți fi siguri de asta. Dodon are nevoie de 16 oameni. Atâția nu vor fi, dar 10-12 deja sunt gata să-l susțină. Eu știu ce vor spune mâine poimâine: că cei care au votat sunt curați, iar cei rămași sunt ai lui Plahotniuc. Nu băieți, tocmai cei pe care îi luați voi sunt ai lui Plahotniuc”, menționează Usatîi.

În acest context, el i-a îndemnat pe deputații PDM să nu facă jocul PSRM, pentru că în actuala conjunctură politică au șansa unică de a curăța partidul de Plahotniuc.

“Există două echipe în PDM. Una în frunte cu Pavel Filip și alta, formată din cei care încă se supun lui Plahotniuc și este condusă de Eugen Nichiforciuc. Acei deputați, care rămâneți în PDM, nu vă supuneți lui Plahotniuc, nu-i răspundeți la apelurile telefonice, înțelegeți că azi aveți șansa unică de a curăți partidul de oamenii lui Plahotniuc și chiar dacă vor fi alegeri anticipate, PDM ar putea să obțină 10-15 mandate, dar vor fi mandate fără Plahotniuc, conducerea partidului nu va mai fi șantajată și cel mai important e că toată lumea va vedea că în PDM a apărut acea parte a oamenilor care nu mai ascultă de fostul stăpân și dictator”, a declarat liderul Partidului Nostru.

Renato Usatîi a subliniat însă că dacă Guvernul Sandu va cădea, iar acțiunea va fi urmată de proteste ale Blocului ACUM și societatea civilă, Partidul Nostru va ieși în stradă ca să apere democrația.

“Vom lupta pentru binele oamenilor. Într-o săptămână, PN deja a făcut multe pentru localitățile în care avem primari, dar în loc să conlucrăm cu guvernul pentru a clarifica mai multe lucruri ce țin de Bugetul local, de Fondul Rutier și altele, noi astăzi intrăm în următorul haos. Declar oficial, nu le vom permite socialiștilor să-și facă jocul cu democrații fugari. Din partea Partidului Nostru, cu toți cei 8 primari de orașe, zeci de primari de sate, cu mii de cetățeni, dacă va fi nevoie, o să ieșim la proteste. Nu-i vom permite lui Igor Nicolaevici Dodon să devină al doilea Plahotniuc”, a reiterat Usatîi.

Președintele Partidului Nostru mai spune că situația tensionată la Chișinău deja influențează întreaga țară. Luptele între consilierii locali au început, iar animozitățile împiedică desfășurarea activității care ar trebui să fie în beneficiul oamenilor.

“Am început să lucrăm la Bălți, dar dacă țara va intra în haos, acesta va influența și raioanele. Luptele între consilierii locali au început deja. Nu pot împărți funcțiile, dar oamenii așteaptă drumuri bune, salarii mai mari și sigur nu așteaptă haosul în care se scufundă țara. Noi nu am făcut coaliție nici cu PDM nici cu partidul Șor. Am spus că vom susține reprezentanții blocului ACUM.”

Usatîi a mai spus că la situația actuală nu s-ar fi ajuns dacă după votarea în Parlament a declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului, în decursul a trei zile se numea un nou procuror, iar sistemul judecătoresc era curățat de magistrații corupți.