La Judecătoria sectorului Centru a început audierea cazului privind reținerea lui Usatîi!

24 Octombrie 2016 1.050

La Judecătoria sectorului Centru din Chișinău a început ședința la care, conform scenariului regimului de guvernare trebuie să elibereze ordinul de reținere a politicianului de opoziție, liderului „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi.

În fața instanței s-au adunat activiștii „Partidului Nostru”, indignați de represiunile autorităților împotriva liderului uneia dintre forțele conducătoare de opoziție în țară.

În opinia avocaților lui Renato Usatîi, tentativa procuraturii de a primi ordinul de reținere a liderului „Partidului Nostru” are la bază motive politice, similare situației din anul 2014, cînd partidul lui Usatîi „Patria” a fost exclus din alegeri fără niciun temei legal.

Presa face legături între noile represiuni împotriva lui Usatîi cu scoaterea la iveală a activității criminale a regimului de guvernare în frunte cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. oligarhul este învinuit de implicare directă la acțiunile de organizare a unei rețele de killeri la comandă, inclusiv pe teritoriul țărilor UE.

După cum au menționat deja agențiile de presă, dosarul penal împotriva lui Usatîi are loc cu încălcări procesuale grave. La fel, se menționează că solicitarea privind reținerea lui Usatîi a fost făcută de procurorul Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale Vitalie Busuioc la Judecătoria sectorului Centru, pe 22 octombrie și, în aceeași zi, examinate de judecătorul de serviciu Serghei Bularu, care a aprobat anterior toate cauzele politice la comandă (Țipovici, Moraru și alții).