În operațiunea privind eliminarea „Partidului Nostru” din alegerile din 2014 a fost implicat Iaralov

26 Iulie 2016 692

Aliatul lui Plahotniuc, implicat în „furtul miliardului”, a organizat presupusa finanțare din exterior”, ceea ce a dus la învinuirea formațiunii de încălcări

 

Despre aceasta a declarat în cadrul emisiunii Interpol de la postul de televiziune TV7 liderul „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi.
Serghei Iaralov care a fost centrul operațiunii privind mașinațiile bancare în favoarea lui Plahotniuc, a fost persoana cheie și în schema de eliminare a „Partidului Nostru” din alegerile parlamentare, a anunțat Usatîi.
„Cînd am fost scoși din alegeri, în 2014, toată operațiunea cu înregistrarea offshore-urilor pe numele unei cetățene din Rusia și transmiterea pe contul partidului, cu trei zile înaintea alegerilor, a 30 de mii de dolari – acesta a fost, la fel, Serghei Iaralov. Aceasta a fost făcut pentru învinuirea lui Usatîi de finanțarea din exterior. E altceva că noi am oprit acești bani, iar ei n-au ajuns. Dar a făcut asta Serghei Iaralov și eu am avut posibilitatea să-i spun că, pentru aceasta, va trebui să răspundă, mai devreme sau mai tîrziu”, a spus liderul „Partidului Nostru”
Potrivit lui Usatîi, anume Iaralov a fost autorul schemei privind „furtul miliardului”.
„Eu consider că coordonatorul „furtului secolului” a fost Plahotniuc, iar Iaralov – a fost cel care a inventat schema. Apropo, Iaralov în timpul apropiat, poate ajunge în aceeași țară cu Gofman. Iar ca cetățean al SUA, cu siguranță nu va avea posibilitatea să se eschiveze. Va trebui fie să răspundă la cîteva întrebări, fie să se rețină pentru mult timp acolo”.