Cancelaria de Stat a epuizat „scuzele” privind refuzul de a oferi în chirie Palatul Republicii

02 Martie 2017 883

Cancelaria de Stat a ignorat solicitarea „Partidului Nostru” de a oferi în orice zi, în orice timp, sala Palatului Republicii pentru desfășurarea celui de-al V-lea Congres al partidului.
Astfel, încă pe 7 februarie „Partidul Nostru” a expediat o scrisoare cu solicitarea de oferire a sălii Palatului Republicii. În scrisoare se indică faptul că „Partidul Nostru” este pregătit să amîne desfășurarea Congresului pînă în ziua în care în palat se va elibera o sală.

„Rugăm respectuos să examinați și să ne comunicați pentru ce dată am putea contramanda desfășurarea Congresului în funcție de posibilitățile oferirii sălii în chirie. Ne dorim ca acest eveniment să poată fi organizat într-o zi de week-end în lunile martie-aprilie 2017. Durata închirierii Palatului rămîne cea enunțată în scrisoarea noastră din 16 ianuarie 2017”, se arată în textul scrisorii expediate Cancelariei de Stat.

Deși a trecut aproape o lună, instituția așa și nu a expediat un răspuns la solicitarea „Partidului Nostru”.

Amintim că anterior, Cancelaria de Stat a refuzat „Partidului Nostru” în oferirea sălii Palatului Republicii pentru data de 26 februarie în scopul desfășurării Congresului „Partidului Nostru”. potrivit răspunsului semnat de fostul deputat al PD, pe care îl conduce oligarhul Vladimir Plahotniuc, secretarul adjunct al Cancelariei de Stat Iurie Cazacu, pentru data de 26 februarie erau programate lucrări tehnice.
Trebuie de menționat că instituția controlată de oligarhul Plahotniuc a oferit atunci un răspuns mult mai „operativ”, expediindu-l după două săptămîni.