De Ziua memoriei, activiștii „Partidului Nostru” au desfășurat în toată țara, acțiunea „22 iunie, ora 4:00 fix”

22 Iunie 2016 874

La ora 4:00 a dimineții de astăzi în mai multe orașe ale țării la memorialele și monumentele edificate în cinstea eroilor căzuți în lupta cu nazismul, au fost aduse flori și aprinse lumînări

O acțiune fără de precedent a fost desfășurată în toată țara, astăzi, 22 iunie, în ziua începutului Marelui Război pentru apărarea Patriei, de activiștii „Partidului Nostru” și reprezentanți ai primăriilor din partea „PN”.

Exact la ora 4:00 a dimineții de 22 iunie (la aceeași oră ca acum 75 de ani cînd asupra Chișinăului, Bălțiului și altor localități din Moldova au căzut primele bombe, iar echipele de frontieră au intrat în luptă, reținînd inamicii) în multe orașe ale Moldovei, activiștii „Partidului Nostru” au ieșit la complexele memoriale și monumentele eroilor căzuți în lupta pentru apărarea libertății și independenței Patriei noastre.

La acțiunea comemorativă de la Memorialul „Eternitate” din Chișinău au participat vicepreședinții „Partidului Nostru”, consilieri municipali. La Bălți, la memorialul „Gloriei militare” s-au adunat veteranii și zeci de oameni cu flori și lumînări aprinse în mîini. Memoria celor căzuți a fost onorată printr-un minut de reculegere. La temelia monumentului Soldatului necunoscut au fost depuse flori și aprinse 1418 lumînări – conform numărului zilelor cît a durat Marele Război pentru apărarea Patriei. Acțiunea sub patronatul Primăriei va fi desfășurată de reprezentanții „Partidului Nostru” și Comunitatea rusă din Bălți.

Chișinău

Bălți

Fălești

Anenii Noi, complexul memorial „Cap de pod – Șerpeni”

Sîngerei

Florești