La Bălți, în premieră, a fost marcată Ziua prieteniei popoarelor

02 August 2016 944

Zeci de oameni în costume naționale au defilat în piața centrală a orașului Bălți – în premieră la Bălți a fost organizată o paradă a Prieteniei popoarelor, anunță postul de televiziune BTV.

 

Sărbătoarea a fost dedicată Zilei prieteniei – aceasta este o sărbătoare nouă, decizia privind desfășurarea acesteia a fost adoptată în 2011 de Adunarea Generală ONU. Organizația internațională îndeamnă la fortificarea relațiilor de prietenie între diferite popoare, precum și să educe la fiecare om acceptarea respectuoasă a diferențelor diferitelor culturi. La Bălți, sărbătoarea a fost la ea acasă – în oraș locuiesc reprezentanți ai diferitelor naționalități. Iar principalul este ceea că toate culturile conviețuiesc în prietenie, completîndu-se reciproc. Concertul dedicat Zilei prieteniei, este o dovadă în acest sens – acesta a unificat moldovenii, rușii, polonezii, romii, evreii, ucrainenii. Sărbătoarea s-a încheiat cu un dans comun – hora care a devenit un simbol al unității.

Organizarea Zilei prieteniei la Bălți și alte cîteva orașe ale Moldovei – este o inițiativă artistică a aripei tinere a „Partidului Nostru”. potrivit consilierului municipal Elena Rîbac, aceasta este una dintre puținele sărbători unificatoare. La Bălți locuiesc reprezentanți a peste 50 de naționalități.