La Bălți a avut loc o paradă grandioasă cu ocazia sărbătorii de 595 de ani ai orașului

22 Mai 2016 1.110

Forța și gloria capitalei de nord: pe piața centrală, bălțenii au salutat colectivele de muncă, de învățămînt și de creație ale orașului

 

Ziua orașului Bălți a fost înfrumusețat cu o paradă grandioasă de sărbătoare la care au participat mii de bălțeni, zeci de colective municipale și ale întreprinderilor industriale ale orașului, delegații ale instituțiilor de învățămînt și organizații civice din capitala de nord.

Prin fața tribunei din piața centrală a orașului, de pe care bălțenii erau salutați de primarul Renato Usatîi și șefi ai delegațiilor străine, mai mult de o oră au mers coloanele de sărbătoare acompaniată de muzică și aplauze.

Multe întreprinderi municipale și comerciale, participante la ceremonia festivă au ieșit la paradă cu mașinile din parcul auto înfrumusețate cu baloane și flaguri.

Aplauze speciale din partea locuitorilor orașului au primit colectivele de muzică, dans și creație, precum și elevii instituțiilor de învățămînt din Bălți, care, de asemenea, au trecut prin piața de sărbătoare.
O înfrumusețare separată a paradei a fost coloana de mașini auto retro, întemeiată cu puterea entuziaștilor, dar și bike-rii din bălțeni pe motociclete puternice.