La Bălți a început o reconstrucție de amploare a teritoriului din jurul Pieței Centrale

07 Iunie 2016 1.004

„Începem amenajarea în jurul Pieței Centrale. Întreprinderea municipală „Spețavtohozeaistvo”, pe care o renaștem la Bălți, va desfășura din contul său reparația străzii învecinate cu înlocuirea asfaltului, trotuarelor și amenajarea parcărilor”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Nu voi permite transformarea și în continuare a orașului în „bazar”. Este de ajuns că în capitală centrul este pur și simplu îngropat. La Bălți nu vom permite una ca asta!”

Usatîi a anunțat că de dimineață comisia a ieșit la fața locului. „Au scos la iveală un șir de încălcări. Un comerciant privat oferă bilete altor comercianți, amplasați pe stradă, altul și-a îngrădit teritoriul arendat și parchează acolo mașini contra plată, dar fără a oferi cecuri. Vînzătorii scot marfa chiar în drum. Cineva mereu scoate semnul „parcare interzisă” pe partea stîngă, dar poliția nu-l restaurează. La drum stau microbuze părăsite, folosite ca depozite. Un haos total. Este revoltător că poliția nu reacționează în niciun fel.

Vom face curățenie acolo. Mihai Viteazul – este una dintre străzile principale ale orașului. Acolo va fi o suprafață netedă și calitativă și trotuare bune, pe care oamenii să poate ajunge la piață, fără a se împiedica de saci”.