La Bălți, pe 1 iunie, copiii vor primi o mie de înghețate gratis

30 Mai 2016 1.181

Acțiunea de sărbătoare va fi desfășurată de Consiliul Municipal Bălți cu susținerea activiștilor „Partidului Nostru”

 

Pe 1 iunie toată lumea marchează una dintre cele mai vizibile sărbători internaționale – Ziua protecției copiilor. Tradițional, în această zi se desfășoară acțiuni de sărbătoare pentru copii. De o atenție deosebită se bucură copiii fără părinți, copii din familii social-vulnerabile și copii cu posibilități reduse.

Ziua internațională a protecției copiilor trebuie să fie o sărbătoare pentru absolut toți copiii! Anume de aceasta, a declarat consilierul municipal Elena Rîbak pentru postul de televiziune BTV, activiștii „Partidului Nostru” împreună cu studioul teatral „Domoveonok” au decis să organizeze o platformă specială unde copiii se vor putea odihni și petrece timpul într-un mod cît mai distractiv pentru ei.

Sărbătoarea va avea loc pe 1 iunie, la ora 14.00, în piața centrală a orașului Bălți (în fața clădirii Teatrului „Vasile Alecsandri”).

În cadrul acțiunii caritabile copiii vor primi peste o mie de înghețate gratuit! La acțiunea de sărbătoare dedicată Zilei protecției copilului sînt invitați toți, atît copiii, cît și cei maturi!

Nota noastră: Ziua internațională a copiilor este marcară anual pe 1 iunie la inițiativa Federației Democratice Internaționale a Femeilor, adoptată la sesiunea specială din noiembrie 1949. Prima Zi internațională a protecției copiilor a fost desfășurată în anul 1950. ONU a susținut inițiativa și a declarat protecția drepturilor, vieții și sănătății copiilor drept una dintre direcțiile prioritare ale activității sale.