Ce trece la Chișinău nu merge și la Bălți. Usatîi a interzis construcția unei clădiri multietajate

09 Februarie 2021 1.386

Ce trece la Chișinău nu merge și la Bălți. Primarul municipiului, Renato Usatîi a interzis construcția unei clădiri multietajate, care nu se încadra în infrastructura și aspectul orașului. La propunerea edilului, Consiliul Urbanistic al municipalității a respins un proiect care prevedea înălțarea clădirii rezidențiale, cu mai multe etaje, în sectorul Centru al orașului, pe adresa Ștefan cel Mare 1/2.
“Exact asta este ceea ce urăsc în Chișinău, nu contează că e Botanica, Rîșcani sau centrul istoric. Ce se întâmplă acolo? Se cumpără un petec de pământ, pe marginile căruia se construiește o clădire multietajată, care nu se încadrează deloc în tablou. O linie de blocuri cu patru etaje este intreruptă de o clădire cu 14 niveluri. Eu sunt împotriva la așa ceva”, a spus Renato Usatîi și i-a recomandat agentului economic să caute un loc mai potrivit în Bălți pentru clădirea pe care vrea s-o construiască. Primarul a menționat că proiectul este, într-adevăr, unul modern, dar a reiterat că locația aleasă nu este potrivită pentru aacesta.
Potrivit edilului, clădirile înalte amplasate în centrul orașelor nu se încadrează în aspectul exterior și provoacă dificultăți de circulație transportului.