Usatîi: Voi demonstra în orice țară a lumii că sînt urmărit pe motive politice

23 Octombrie 2016 730

În cazul în care în Moldova va fi emis un ordin de arest pe numele lui Renato Usatîi, el va conlucra cu organele de drept străine și va demonstra că dosarele împotriva sa sînt o comandă politică. Despre aceasta politicianul a vorbit în cadrul întîlnirii cu diaspora moldovenească la Moscova, răspunzînd la o întrebare din sală.

„Voi conlucra cu urmărirea, dar nu cea moldovenească. Voi lucra cu englezii și românii, aflîndu-mă la Moscova. Sînt cetățean al Federației Ruse, am dublă cetățenie. Rusia conform Constituției nu-și dă cetățenii. Mai ales că eu voi demonstra, în orice țară a lumii, că acestea sînt cauze politice!”, a asigurat Renato Usatîi.

„Sînt învinuit de organizarea asasinării lui Gorbunțov, și mie mi-a devenit interesant pe ce se vor baza ei. Totuși, este o învinuire serioasă”, a observat Usatîi. „M-am gîndit că vor găsi vreo doi-trei bandiți prin închisorile Moldovei și vor spune, hai, unul scrie că era alături de mine cînd eu am strigat „Foc!”. Altul era alături de mine și-mi ținea telefonul. Dar nu. Pe 16 octombrie ei au intentat cauza. Acum recent, cînd Plahotniuc a înțeles că killerul îl va trăda și trebuie de transferat asta asupra cuiva. Au intentat dosarul precum că eu am organizat tentativa de asasinare, iar proba este următoarea – un interviu a lui Gorbunțov în care el spune că „Usatîi m-a comandat”.

„Acesta este acel Gorbunțov, care a furat în Rusia sute de milioane de dolari, zeci de milioane de dolari în Moldova, iar Voronin i-a dat acestui hoț, prin decret prezidențial, cetățenia. Gorbunțov era păzit de paza președintelui”, a amintit Usatîi.

„Toate aceste atacuri în adresa mea, toate aceste cauze penale, inclusiv una atît de tîmpită precum că eu „mi-am falsificat semnătura”, toate aceste dosare sînt dovada că noi sîntem pe calea cea dreaptă. Pentru că ei lovesc în cei de care se tem. Cei care sînt la mîna lor, îi arată în fiecare zi la televizor”, a subliniat Usatîi. „Dar eu voi merge pînă la capăt și voi demola acest regim banditesc, altfel nici nu trebuia să încep”.