Usatîi critică dur actuala guvernare din cauza rateurilor tot mai mari: o să trecem la proteste

30 August 2019 842

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a criticat dur actuala guvernare, într-un live pe facebook, din cauza mai multor rateuri ale acesteia, ultimul fiind schimbarea acționarului companiei Avia Invest, care deține Aeroportul Internațional Chișinău. Usatîi a amenințat guvernarea că va recurge la proteste, dar, în același timp, a atenționat că va obține anularea tuturor tranzacțiilor cu bunuri ale statului dobândite în mod fraudulos.

Usatîi a criticat faptul că autoritățile nu au fost în stare să stopeze schimbarea proprietarului Aeroportului Internațional Chișinău. Ba mai mult, potrivit lui, ceea ce a fost furat pe timpul lui Plahotniuc este legalizat în timpul actualei guvernări. „Voi ați luat decizia că Republica Moldova este stat capturat. Trebuia să anulați nu doar acordul de concesionare a Aeroportului Chișinău , dar și în cazuri și mai grave, cum sunt și la Bălți. Acest subiect a fost s-a discutat mai mulți ani, iar pe vremea voastră are loc legalizarea a ceea ce a fost furat pe timpul regimului Plahotniuc”, a remarcat Usatîi.

El a amenințat că dacă așa vor derula evenimentele și în continuare, va fi nevoit să cheamă oamenii în stradă, sugerând că actuala guvernare nu este cu nimic mai bun decât precedenta. „Voi nu faceți nimic, dar blocați și toate încercările mele de a investiga furtul miliardului și alte ilegalități. Cu ce vă deosebiți de Plahotniuc– să legalizați ceea ce a fost furat pe timpul lui? Dacă o să continuați tot așa, voi chema oamenii și vom ieși în stradă și vom termina cu toate acestea în cadru legal”, a menționat liderul Partidului Nostru.

Totodată, Usatîi a declarat că toate tranzacțiile și bunurilor obținute în mod ilegal vor fi anulate. „Tot ce a fost furat anterior și este legalizat în timpul actualei puteri, noi vom anula și mergeți și vă plângeți unde vreți”, a punctat Renato Usatîi.

În cadrul aceleași intervenții live, el a reluat și criticile asupra inacțiunilor autorităților care au permis scumpirea energiei electrice. Usatîi a amintit că reprezentantul PPDA, Alexandru Slusari declara că nu sunt premise pentru scumpirea energiei electrice, președintele Igor Dodon i-a recomandat Guvernului să întreprindă măsuri pentru a stopa majorarea tarifelor. Cu toate acestea, din 23 august energia s-a scumpit.

„Am vorbit și repet – nu ați distrus nicio schemă a companiilor intermediare de pe timpul lui Plahotniuc pentru a reduce prețul, dar ați început cu majorarea tarifelor”, a declarat Renato Usatîi.