Usatîi – absolvenților: „A trece peste greutăți ne poate învăța doar școala și familia”

31 Mai 2016 967

În zilele în care în toată Moldova au loc careurile de „ultimul sunet”, liderul „Partidului Nostru” a felicitat tinerii care au terminat școala

 

„Ultimul sunet. Școala e în urmă, în față – viața. Încă mult timp urmează să percepeți ceea ce este interesant, important și nou”, a scris liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi în ziua în care proaspeții absolvenți din țară sărbătoresc „Ultimul sunet”.

„Iar astăzi este sărbătoare. La careuri s-au adunat absolvenții, profesorii, cei din clasa întîia, cu doar un an de studii în spate, părinții fericiți… Pentru primii, calea vieții abia începe, și doar peste ani, elevii de ieri vor percepe esența timpului. Se va întîmpla atunci cînd pentru prima dată vor veni la careul școlar deja într-o calitate nouă – cu copiii lor. Școala nu ne părăsește niciodată, iar amintirile legale de ea și de anii de studenție – sînt cele mai luminoase și plăcute.

Prima profesoară, dirigintele – uneori ne păreau foarte insistenți, dar mai tîrziu vom înțelege – de la ei am primit biletul în viață.

Sper că mulți dintre absolvenții de azi, de asemenea, vor deveni profesori și vor educa aici, în Patrie, noua generație de cetățeni. Sînt convins că învățătorul are profesia cea mai importantă în orice societate normală. Reprezentanții acesteia merită onoare și un salariu demn. Statul care nu alocă profesorilor și educației atenția necesară – nu are perspective.

În viața fiecăruia dintre noi vor fi multe lucruri bune. Nu putem trece și fără de rău. Să depășim greutățile, să ne formăm biografia, dar în același timp rămînînd oameni, ne pot învăța doar școala și familia. Probabil, aceasta este cunoștința de bază, înarmîndu-ne cu care ne vom construi corect și destinele noastre și pe cel al țării”.