Usatîi: Tot ce este mai important în viața noastră este legat de familie!

15 Mai 2016 1.064

Primarul de Bălți a felicitat locuitorii Moldovei cu ocazia Zilei internaționale a familiei

 

Pe 15 mai, în lume este sărbătorită Ziua familie (Ziua familiilor, International Day of Families). Această sărbătoare a fost proclamată prin rezoluția Adunării Generale ONU din 1993.

Renato Usatîi a felicitat cetățenii Moldovei cu ocazia Zilei internaționale a familiei pe pagina sa de Facebook. „Căminul de acasă, dragostea, copiii, Patria. Tot ce este mai important în viața noastră este legat de familie! Astăzi, de Ziua internațională a familiei, îi urez fiecăruia simplă fericire omenească”, a scris el. „Creîndu-vă căminul vostru, iubiți și fiți iubiți. Fără a uita despre cei apropiați, amintiți-vă și despre ceea că noi toți, țara noastră este o mare familie. Obțineți, dar sincer, fericirea și prosperitatea pentru voi, pentru jumătatea voastră și copii. Atunci și Patria noastră va deveni tot mai frumoasă cu fiecare zi”.

În Moldova Ziua familiei în acest an este sărbătorită pentru a opta oară. Cu această ocazie, în capitală vor avea loc un șir de manifestații.

Potrivit datelor Biroului național de statistică, anul trecut au fost înregistrate circa 25 de mii de căsătorii și puțin peste 11 mii de divorțuri. Din păcate, numărul căsătoriilor, înregistrate în Moldova în 2015, s-a adeverit a fi cu 4% mai mic decît în 2014. Sociologii susțin că scăderea numărului de căsătorii cu situația social-economică nefavorabilă și lipsa de siguranță a cetățenilor față de viitorul lor.