Usatîi: „Glorie veșnică și închinăciuni Vouă, apărători ai Patriei noastre!”

09 Mai 2016 973

Primarul de Bălți a fost în fruntea marșului de sărbătoare organizat în capitala de nord a țării, dedicat aniversării a 71 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului

 

Renato Usatîi participă la ceremoniile de sărbătoare dedicare Zilei Victoriei, organizate la Bălți, alături de veterani ai Marelui Război pentru apărarea Patriei și locuitori ai orașului. Primarul a mers în fruntea marșului organizat pe străzile orașului, care a adunat împreună mii de bălțeni. Participanții au mers în coloană pînă la memorialul gloriei militare unde Usatîi a deschis mitingul, adresîndu-se către veterani și participanții la acțiune.

„Ziua Victoriei în Marele Război pentru apărarea Patriei – cîte s-au adunat în această combinație de cuvinte”, a spus Usatîi în cuvîntarea sa din cadrul ceremoniei. „Bucurie și amar, lacrimi și amintiri despre tragedia umanității, fără a lua în calcul eforturile unor politicieni, a unit și va uni oamenii de bună-credință.

Războiul a intrat în fiecare casă, iar Victoria este una pentru toți, este sărbătoarea comună în cadrul căreia ne amintim de eroii căzuți și vetereanii care au supraviețuit celui mai sîngeros război din istorie. Ei au comis o faptă eroică, estimarea căreia este imposibilă. Un act de eroism în numele unui cer pașnic, de dragul viitoarelor generații. În istorie rar se întîmplă momente de împărțire în alb și negru. 9 mai este unul dintre acestea. Este ziua în care binele a învins răul, iar ideologia antiumană, „ciuma sîngeroasă” care distrus popoare întregi, a plecat în trecut pentru totdeauna.


Ținem minte, ne închinăm în fața stoicismului și eroismului frontiștilor, în fața voinței pentru victorie și pentru jertfirea de sine. Să uiți despre aceasta, sau și mai mult, să încerci să insulți memoria noastră est eo crimă de neiertat.

Dar, este de datoria noastră nu doar să păstrăm amintirea, dar și să avem grijă de cei care zi cu zi, prin faptele lor eroice, au apropiat Victoria. Noi am ajutat și vom continua să-i ajutăm pe veteranii Marelui Război pentru apărarea Patriei și lucrătorilor din spatele frontului să facă totul pentru ca ei să simtă grija noastră și să trăiască înconjurați de atenție și căldură.

Glorie veșnică și închinăciuni Vouă, apărători ai Patriei noastre!

Le urez tuturor veteranilor și martorilor acelor zile sănătate și fericire, iar copiilor și nepoților lor, tuturor cetățenilor Republicii Moldova – mîndrie pentru familia sa, bunăstre și înțelegere.

Felicitări cu ocazia Zilei Victoriei!”