Usatîi în eterul emisiunii În Profunzime: Plahotniuc a trecut linia roşie

26 Ianuarie 2016 1.146

Ţara este transformată în firma Moldova SRL, în care Plahotniuc participă cu 98 la sută şi doar 2 la sută revin cetăţenilor Moldovei, consideră liderul „Partidului Nostru”

 

În stradă au ieşit cetăţenii Moldovei care doresc o democraţie adevărată. Totul de ce am avut parte până acum, este mai degrabă o anarhie, mușamalizată printr-o ordine de zi proeuropeană, – a spus preşedintele „Partidului Nostru” Renato Usatîi, răspunzând la întrebările Lorenei Bogza, prezentatoarea emisiunii În Profunzime la Pro TV cu referință la reacţia chişinăuienilor în legătură cu blocada drumurilor de către protestatari.

– Când am blocat drumurile, în timpul marşului de duminică cu mii de participanți, oamenii ieşeau din automobile şi ne dădeau de înţeles că susţin această acţiune. Cred că nu voi greşi afirmând că majoritatea cetăţenilor ţării sunt gata să stea în automobile câte 24 de ore, la un ger de -10 grade, numai ca să vadă că în țară se schimbă ceva”.

Renato Usatîi a comentat oportunitatea negocierilor cu puterea: „Astăzi trebuie să vorbim cu stăpânul, dar nu cu curtenii acestuia. Candu – este unul din instrumentele lui Plahotniuc. Formal, de jure, el este speaker–ul Parlamentului, iar de facto nu hotărăşte nimic. Dialogul cu el este lipsit de sens.”

„Astăzi Candu nu are dreptul să pronunţe cuvinte despre „normele legislative”, – a menţionat Usatîi, – deoarece anume Partidul Democrat a ucis statul de drept în Moldova. Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că, unica temă de discuție în cadrul negocierilor cu reprezentanţii puterii poate fi doar dizolvarea Parlamentului şi data numirii alegerilor parlamentare anticipate.

„Astăzi ţara este transformată în entitatea „Moldova” SRL, în care cota de 98 la sută din capitalul statutar aparţine lui Plahotnoiuc, iar două la sută celorlalţi cetăţeni ai ţării, – a spus Usatîi.- Când se vorbește că trebuie să luptăm cu oligarhii, se impune o rectificare: nu cu oligarhii, ci cu oligarhul”.

Dacă mai înainte Ministerul Justiţiei, MAI, Ministerul Agriculturii aparţineau lui Filat, acum toate acestea sunt domeniul lui Plahotniuc. Doreşti să rezolvi o problemă cu poliţia – du-te la Plahotniuc. Apar neînțelegeri cu Ministerul Justiţiei sau în Ministerul Agriculturii – du-te la Plahotniuc. Nu este ceva normal.

În cadrul emisiunii Renato Usati a comunicat că Ghimpu a renunțat la postul de speaker al Parlamentului. Sunt două cauze, prima dintre care este presiunea acțiunilor stradale de protest și dorința de a se scăpa de stigmatul de complice al lui Plahitniuc, din cauza cărui fapt alegătorii lui Ghimpu se răresc în ritm alert.

Vorbind despre susţinerea externă a lui Filip, liderul „Partidului Nostru” a spus: „Americanii sunt efectiv responsabili de faptul că mâine la postul de preşedinte va pretinde Plahotniuc, iar la postul ministrului de interne – Micu. Cea mai mare gafă a acestora este nedorința lor de a ține cont de faptul că populația, în proporție de 80 la sută este împotriva regimului, creat de Plahotniuc”.

„Evenimentele din ultimele săptămâni, cu presiuni asupra lui Timofti, cu votare secretă în Parlament, care trebuie finalizate până când Usatîi se mai află în avionul Moscova – Chișinău, toate acestea au umplut cupa răbdării oamenilor şi întreaga ţară s-a trezit. Plahotniuc a trecut de linia roșie. Ceea ce face el, trebuie oprit”, – a spus liderul „Partidului Nostru”.