Usatîi la Moscova: Regimul de guvernare din Moldova este controlat de un criminal

23 Octombrie 2016 1.072

Duminică, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi s-a întîlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești în sala de concerte a hotelului „Cosmos” din Moscova, unde s-au adunat cetățeni ai Moldovei aflați acum pe teritoriul Rusiei.

 „Mă doare sufletul pentru țara noastră și consider că, în orice țară a lumii nu ne-am afla, sîntem obligați să participăm la dezvoltarea țării noastre, pentru că trăim ca să-i dăm datoria Patriei, Moldovei”, a spus Renato Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a mulțumit celor adunați și a vorbit despre situația care s-a creat acum în Moldova. „Moldova este un stat capturat, în care nu funcționează legea. Conform statisticii, în fiecare zi, peste o sută de oameni, sau în jur de trei mii lunar, părăsesc țara pentru totdeauna”.

 

„Acum, regimul de guvernare este controlat de un criminal, Plahotniuc, și atît timp cît nu-l vom înlocui, în țară nu se va întîmpla nimic pozitiv”, a declarat Usatîi. „A rămas unul singur, Plahotniuc, care controlează totul, decide în hotelul său, cui să-i fie intentate dosare penale, cui să-i interzică intrarea în țară, ce bani trebuie să fure într-un minister sau altul. Unii au „împărțit” calea ferată la fier uzat, alții astăzi nu văd nimic altceva în afară de contrabandă. Nimeni nu vrea să rezolve conflictul transnistrean, mereu se creează piedici artificiale”.

„Eu cred în idee, atunci cînd vorbesc despre necesitatea „Lukașenko-2” pentru Moldova”, a spus Usatîi. „Pentru că astăzi fără un sanitar adevărat, care va elimina cu acid sulfuric acești „plohiși” și toată această grupare de judecători, procurori, miniștri, noi nu vom schimba situația spre bine”.

Usatîi a vorbit despre cum a fost exclus din alegerile prezidențiale de către regimul de guvernare. „Curtea noastră Constituțională, în care toți sînt cetățeni ai României, a luat „decizia bărbătească” de a se întoarce la alegerile prezidențiale. Dar pînă în 2000, vîrsta președintelui la noi era de 35 de ani. Au făcut cîteva sondaje, și toate ele, moldovenești, române, americane, au arătat că Usatîi este pe primul loc, iar în primul tur obține între 35 și 40%. Imediat, a fost luată decizia de a mă doborî, să nu-mi permită să particip la alegeri, au rezolvat situația cu vîrsta de 40 de ani. Cînd voi împlini 40, dacă noi nu-l vom învinge pe Plahotniuc, ei vor ridica la 45 de ani. Pe urmă la 55. Ulterior, încet-încet vom ajunge la ceea că președinte nu poate fi cetățeanul Moldovei care nu a împlinit vîrsta de 40 de ani”.