Renato Usatîi: De Crăciun să fim mai buni și mai atenți nu doar cu cei dragi

07 Ianuarie 2020 766

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a felicitat moldovenii cu ocazia Nașterii Domnului. El a scris într-un mesaj pe Facebook, că “sărbătoarea Crăciunului înseamnă înțelegere, liniște și generozitate. De ultima nu toți moldovenii au parte însă. De aceea, vă invit să ne gândim zilele acestea și la cei pe care nu-i cunoaștem și pentru care, din cauza lipsurilor, acest Crăciun nu poate fi numit fericit.”

În aceeași postare, primarul de Bălți a îndemnat oamenii ca în aceste frumoase zile de sărbătoare să-și îndrepte privirea și spre cei cu o soartă mai tristă.

“Să ne îndreptăm cugetul și spre cei care ar vrea să pună un cadou sub brad, însă nu-și pot permite din cauza sărăciei, ceea ce i-a și alungat pe mulți concetățeni de-ai noștri peste hotare în căutarea unei vieți decente. Mă gândesc acum la ei, dar și la copii lor care vor sărbători Nașterea Domnului alături de bunei. Așa că haideți acum, odată cu venirea pe lume a Pruncului Sfânt să fim mai buni și mai generoși, să avem grijă unii de alții și toți laolaltă de Moldova. Haideți să ne reconectăm la acele valori care ne definesc ca oameni și ne îmbogățesc cu adevărat. Crăciun fericit, dragi prieteni, în colț al lumii v-ați afla!”, a scris Renato Usatîi în încheierea mesajului său. 

Renato Usatîi nu odată a dovedit solidaritate, spirit civic și empatie față de oameni. El a avut grijă ca de sărbători, bălțenii cu venituri modeste să primească un prânz cald și a dispus amenajarea în oraș a unor corturi la care zilnic iau masa în jur de 500 de oameni. Activitatea cantinei sociale este finanțată din banii proprii ai edilului.