Usatîi, la Glodeni: Eu nu sunt politicianul de buzunar nici al Estului, nici al Vestului; sunt gata să fiu sluga poporului

02 Septembrie 2019 994

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că independența politicienilor în luarea deciziilor este unul din cei mai importanți factori care trebuie să apară în politica moldovenească. În acest context, el a menționat că Partidul Nostru este o formațiune pro-Moldova, iar el personal nu poate fi considerat „politician de buzunar” nici de Est, nici de Vest.

Renato Usatîi a amintit, în cadrul unei întruniri cu locuitorii orașului Glodeni, că în 2014 Partidul Nostru a fost prima formațiune care s-a declarat pro-Moldova, în condițiile în care practic toate partidele optau atunci sau pentru apropierea de UE, sau de Rusia. „Partidul Nostru este un partid pro-Moldova. Noi considerăm că singuri trebuie să ne rezolvăm problemele acasă. Vom fi apreciați și la est și la vest, când vom deveni un stat puternic”, a spus Usatîi.

Politicienii trebuie să fie independenți, a menționat Usatîi, arătând că nu are nici conturi în băncile din vest, nici companii ofshore, astfel încât nu poate fi șantajat ca alți oameni din politică. „Atunci când sunt controlați de Vest sau de Est, încep să îndeplinească comenzile altor oameni, care nu au nimic în comun cu interesele țării noastre”, a declarat Renato Usatîi.

El a arătat că nu a fost și nici nu va fi „politician de buzunar” al unor țări străine. „Nu voi îndeplini nici comenzile occidentului, nici ale estului, nici ale Rusiei. Sunt gata să fie sluga voastră, dacă trebuie rob – dar nu voi fi niciodată rob nici la Moscova, nici la București, nici la Bruxelles”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

De asemenea, în discuțiile cu oamenii de la Glodeni, Renato Usatîi a menționat că Republica Moldova are nevoie de un conducător puternic, care să instituie dictatura legii în țară. În opinia sa, Republica Moldova nu are o altă soluție.

„Moldova poate fi salvată doar de dictatura legii. Fără ea nu ne vom mișca din loc. Eu cred într-un singur model – Lukașenko, care și-a impus respectul în fața tuturor partenerilor externi. Asemenea model poate salva Moldova”, potrivit lui Renato Usatîi.

În altă ordine de idei, liderul Partidului Nostru a discutat la Glodeni și despre problemele cu care se confruntă localitatea, menționând necesitatea ca autoritățile centrale, care, deseori, nu înțeleg aceste probleme, să le ofere împuternicirile necesare primăriilor să le rezolve.

Renato Usatîi a vorbit și despre alegerile locale, arătându-se convins că echipa Partidului Nostru, care și-a demonstrat aptitudinile în majoritatea localităților în care au învins la scrutinul precedent, va obține rezultate bune și la 20 octombrie. La Glodeni, Renato Usatîi a înmânat și carnete de partid noilor membri. „În doar câteva luni de când am revenit, oamenii vin la oficiul central al Partidului Nostru, redeschidem oficiile teritoriale. Într-un an vom deveni cel mai mare și mai serios partid din Moldova”, a declarat Renato Usatîi.