Usatîi: doar din cauza puterii, 24 august nu este o sărbătoare de stat

24 August 2016 958

De Ziua eliberării Moldovei de la cotropitorii fasciști, primarul capitalei de nord a alocat pentru fiecare veteran de război din Bălți câte 2000 de lei cadou.

 

Pe 24 august, locuitorii țării noastre sărbătoresc ziua eliberării ei de la cotropitorii fasciști. Această sărbătoare nu este una de stat pentru că, la guvernare în Moldova sînt niște oameni foarte specifici”, a scris pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi.

„Operațiunea Iași-Chișinău, rezultatul căreia a fost părăsirea grabnică a pămîntului nostru de către fasciști, a intrat în manualele militare drept un exemplu de măiestrie strategică și tactică. Noi, cetățenii acestei țări, ne vom aminti mereu de eroismul soldaților sovietici, care a salvat lumea de la ciuma fascistă”, a declarat el.

Renato Usatîi a anunțat că „Partidul Nostru” a organizat pe 24 august un șir de acțiuni dedicate sărbătorii. Printre acestea, deja tradiționalul raliu la complexul memorial „Cap de pod Șerpeni”, unde în 1944 au avut loc lupte acerbe.

„Acolo ne vom da tributul soldaților sovietici, care și-au dat viața pentru un cer pașnic de-asupra capului. La Bălți, de dimineață a avut loc un marș solemn către Memorialul gloriei militare. Bălțenii au un respect aparte față de zilele comemorative ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Pentru participanții la Operațiunea Iași-Chișinău, care locuiesc în Bălți, din partea mea, un cadou – cîte 2 mii de lei”, a anunțat primarul de Bălți.