Usatîi: Averile lui Vladimir Voronin numără 200 mln. de dolari

30 Ianuarie 2016 794

Liderul ”Partidului Nostru” consideră că ex-președintele este ”capo di tutti capi” al sistemului corupt, constituit în țară

Anterior am vrut chiar să propun amnistie pentru toți cei care au trecut de vârsta de 70 de ani, deoarece în această categorie se încadrează doar Voronin, – a declarat Renato Usatîi în eterul emisiunii ”Vineri cu Anatol Golea” la RTR Moldova. – Mi-am zis: lasă-l să construiască vre-o două-trei spitale, în care să lecuiască pe gratis bolnavi oncologici. Cu atât mai mult că bani are de ajuns, 200 milioane de dolari, marea parte a cărora este depozitată într-o banca austriacă, câte ceva a fost transferat în SUA, de aceea să nu-l facă pe bietul moșneguț.”

Usatîi a apreciat extrem de negativ rolul ex-președintelui Vladimir Voronin, în formarea sistemului corupt în Moldova.

”Au existat probleme pe timpul lui Snegur, au fost probleme și în perioada guvernării lui Lucinski. Indiferent de persoana președintelui, în țară întotdeauna există cei nemulțumiți. Însă este adevărat că toată corupția de mare calibru a plămădit-o anume Vladimir Nicolaevici Voronin. Grație lui a apărut proiectul ”Lupu”, el l-a altoit pe Plahotniuc, pe timpul lui au început să fie utilizate procedeele de exercitare a presiunilor prin MAI, șantajul și coruperea deputaților. De aceea el este rădăcina corupției de astăzi”.

”Voi lua de la Voronin tot ce are și voi da poporului, – a declarat Usatîi. – Eu știu ce și unde are depozitat, în care bănci anume. Mă voi adresa la guvernele acestor state și le voi convinge că dacă vor lăsa activele lui Voronin în țara lor, nu vor face decât să legalizeze bani furați”.