Renato Usatîi răspunde acuzațiilor din presa rusă! Igor Dodon încearcă să implice Rusia în campania electorală din Moldova

16 Octombrie 2019 904

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi declară că șeful statului Igor Dodon, liderul informal al PSRM, încearcă să implice Rusia în campania electorală pentru alegerile locale din R. Moldova. Usatîi a declarat asta într-o intervenție live pe pagina sa Facebook în contextul unor reportaje și articole denigratoare la adresa sa.

Potrivit lui Usatîi, isteria dezlănțuită de socialiștii lui Dodon într-o parte din presa din Moldova și Rusia, dar și pe rețelele de socializare, este provocată de faptul că aceștia pierd în fața Partidului Nostru la Bălți și în alte localități.

„Atacul este organizat de PSRM și plătit din banii personali ai lui Dodon. Se știa încă acum câteva săptămâni că Dodon a comandat această campanie. Imediat după ce a apărut informația că Dodon a achitat 2,5 mln. dolari pentru discreditarea mea și a Partidului Nostru”, a declarat Usatîi.

Informațiile false la adresa lui Usatîi, inclusiv că ar fi agentul serviciilor secrete românești și că ar avea legătură cu Plahotniuc, urmăresc scopul compromiterii acestuia pe ultima sută de metri în campania electorală.

„Strategia este să pornească prin anumite articole din Rusia. Socialiștii le-au preluat și l-au difuzat prin intermediul holdingului lor și al trolilor. Ei repetă tot ceea ce era pe timpul lui Plahotniuc”, a spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a mai spus că prin articolele apărute în presa rusă se urmărește și inducerea ideii aberante precum ar fi fost unul dintre principalii organizatori ai așa-zisei „spălătorii rusești”. 

„I-au dat o nouă sarcină lui Platon. Sora sa este arestată în Rusia. Împotriva lui și a rudelor sale sunt desfășurate acțiuni de urmărire penală. Din acest motiv, Platon este sfătuit să declare că în Laundromat Renato Usatîi a fost șeful, iar Platon și Plahotniuc au fost secundari”, a spus Usatîi.

Referitor la materiale difuzate azi de agenția rusă RBK, Usatîi a negat că-l cunoaște pe fostul colonel de poliție Dmitri Zaharcenko, acuzat că ar fi acoperit spălarea a 250 de milioane de dolari prin Laundromatul rusesc.

„Eu nu l-am văzut pe Zaharcenko niciodată. Nu am discutat vreodată cu el la telefon. Din presa R. Moldova am aflat cine este acest Zaharcenko. Îi cunosc pe acționarii companiei „1520” – Ușerovici, Malkelov și Krapivin, cu unii sunt prieten. Și am spus asta nu o singură dată”, a declarat Usatîi precizând că în acest dosar are calitate de martor și că după arestarea lui Markelov a mers personal la Comitetul de Investigații al Rusiei pentru a face depoziții.

De atunci nimeni nu m-a chemat vreodată în legătură cu dosarul respectiv, a spus Renato Usatîi, specificând că nu are nici o legătură cu compania 15-20. El a mai declarat că este ridicol să fie acuzat de presă de implicare în Laundromat în condițiile în care, în 2012, când încă nu era persoană publică, declara la conferințe de presă că, zilnic, în Moldova sunt spălate 10-12 milioane de dolari.

În legătură cu atacurile la adresa sa, Usatîi a mai declarat că va cere Centrului pentru combaterea crimelor informatice de la MAI să investigheze aceste atacuri orchestrare. Usatîi s-a arătat convins că se va stabili că oameni concreți de la Moscova au dezlănțuit, pe banii lui Dodon, toată această propagandă difuzând-o pe rețelele de socializare ok.ru și vkontakte.

„Lor (socialiștilor –n.r.) le este indiferent ce va fi după alegerile pe care le vor pierde. Ei înțeleg astăzi că fără implicarea Rusiei vor pierde alegerile”, a spus Usatîi, precizând, totodată, că va depune demersuri de rigoare și la FSB, și pe numele președintelui Putin.

Liderul Partidului Nostru a chemat cetățenii de la Bălți să iasă masiv la vot pentru a demonstra duminică  PSRM că ei nu cad în plasa propagandei socialiste și a informațiilor false.