Renato Usatîi: Socialiștii caută vinovați în altă parte și încearcă să implice părinți și copii în jocuri politice

22 Septembrie 2020 1.166

Socialiștii din Bălți intenționează să organizeze un protest al părinților și elevilor de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” și gimnaziul nr. 6 din municipiu. Printre motivele invocate ar fi că în cele două instituții de învățământ nu s-au efectuat lucrări de reparație. În realitate însă, socialiștii încearcă să implice în jocuri politice părinți și copii. Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook. Prin urmare, Usatîi susține că a decis să lămurească cum stau lucrurile.

„Dragi concetățeni, copii și adulți, profesori și părinți. Sistemul de învățământ din Moldova este finanțat și controlat în totalitate de autoritățile centrale. Bugetul școlilor este stabilit în funcție de numărul de elevi: cu cât sunt mai mulți elevi, cu atât mai mare este suma de bani oferită de Ministerul Finanțelor. Iar responsabil pentru funcționalitatea acestui sistem este Cabinetul de miniștri. Altfel spus, este vorba despre socialiști, care se află în prezent la cârma țării. Ei multe au promis, dar nimic nu au făcut. Iar acum încearcă să caute vinovați în altă parte. Cel mai trist este că îi implică în jocurile lor politice pe părinți, profesori și copii. Ipocrizia și răutatea politicienilor moldoveni nu au limită”, a scris Renato Usatîi.

De asemenea, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a concretizat că guvernul precedent, condus de Maia Sandu, a alocat anul trecut trei milioane de lei pentru reparația acoperișului Liceului „Ștefan cel Mare”. Actualul Cabinet de miniștri, în frunte cu Ion Chicu, a anulat la sfârșitul anului aceste alocații. Totodată, primăria municipiului Bălți a acordat 330 de mii de lei pentru reparația sălilor de clasă. Mai mult, în jur de 120 de mii de lei au fost direcționați pentru elaborarea unui proiect de renovare a sălii de sport. Pentru reparația acesteia, din bugetul municipal, au fost alocați 485 de mii de lei, din totalul celor 2,3 milioane de lei cât sunt necesari.

„În loc să rezolve problemele și să aprobe legi necesare și utile, socialiștii, pe lângă faptul că nu fac nimic, niciodată, pentru Bălți, își permit să utilizeze instrucțiuni elaborate intenționat pentru a turna zoi în fiecare campanie electorală. Scopul acestora este de a dezbina societatea, pentru că astfel este mai ușor să manipulezi oamenii. Sunt convins că locuitorii din Bălți nu vor cădea pradă propagandei și minciunii politicienilor șmecheri și paraziți”, a mai adăugat Renato Usatîi.