Renato Usatîi: Presa lui Dodon a pornit o campanie de dezinformare și folosește locuitorii din Bălți în scopuri electorale

23 Septembrie 2020 1.334

“Presa lui Dodon cântă în cor și publică aceleași știri despre cum Renato Usatîi nu ar participa la întâlnirile cu locuitorii din Bălți, organizate în municipiu.” Despre aceasta se spune într-o postare pe pagina de Facebook a președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi. El mai menționează că oamenii sunt adunați în stradă de activista civică din Bălți, Diana Grosu, care, pe bani europeni, a decis ca în campania preelectorală să lucreze pentru Igor Dodon. Mai mult, spune Renato Usatîi, la întâlnirile cu oamenii în curți își face apariția și deputatul Platformei DA Arina Spătaru, cu pliante. “Au mers acolo ca să facă circ și să profite de oameni în interes propriu”, a menționat Usatîi.

„Răspund o singură dată acestei campanii, pentru ca timp de o lună și jumătate să nu mai revin la acest subiect. Întâi de toate, vreau să menționez că am un deosebit respect față de fiecare locuitor din Bălți, dar, conform legii, nu pot acum să particip la astfel de întâlniri. În calitate de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, mi-am suspendat atribuțiile din funcția de primar pe durata campaniei preelectorale și electorale. Cei care adună oameni în curți, cunosc foarte bine acest lucru, dar continuă tentativele de manipulare a locuitorilor din Bălți”, a mai scris Renato Usatîi.

Prin urmare, președintele Partidului Nostru a explicat că în ultimii cinci ani, în municipiul Bălți au început mai multe lucrări de reparație și a dat asigurări că acestea vor fi finalizate.

„Gradul de uzură a suprafeței drumurilor, sistemului de canalizare și apeduct era de peste 80 la sută. Străzile se aflau într-o stare atât de deplorabilă încât orice am fi întreprins, gropile, care, de altfel, se găsesc pe drumurile din orice localitate din țară, nu ar fi dispărut în decursul a cinci ani. Încă pe vremea administrației precedente a municipiului Bălți, s-au făcut calcule care au arătat că pentru reparația capitală a străzilor sunt necesare 102 milioane de euro. Bugetul anual al municipiului Bălți este însă de câteva ori mai mic. În ceea ce privește încasările din Fondul Rutier, acestea sunt și mai mici, chiar de ori. Asta în timp ce noi transferăm anual în Bugetul de Stat peste 1,5 miliarde de lei sub formă de impozite și taxe, iar în schimb primit doar o treime. Cu toate acestea, în ultimii trei ani, cu aceiași bani, am reabilitat cu 30 la sută mai multe drumuri. Reparată capital a fost strada Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Păcii, Strîiscaia, Lesecico și multe alte stradele: Beleacovo, Grecico, Sadoveanu și altele. La începutul anului viitor, pe strada Lesicico vor porni troleibuze cu propulsie autonomă. În prezent, este reparată capital strada Koneva și Parcul Victoriei. Un proiect separat îl constituie reparația drumurilor locale din curțile de bloc. Bălțiul este primul oraș din țară în care pentru prima dată, după perioada sovietică, au fost pornite astfel de lucrări. Zeci de curți au fost reparate în tot orașul. Lista este actualizată și a fost publicată de mai multe ori. Reabilitarea drumurilor este responsabilitatea administrației publice locale, prin urmare, acest lucru nu-mi oferă niciun motiv de laudă. Este o muncă obișnuită, despre care sunt nevoit să o raportez pentru că unor politicieni le-a venit pofta să se bălăcească în gropile din Bălți. Sigur, nu am reparat tot și oriunde este nevoie, prin urmare, îi înțeleg pe cei nemulțumiți. Ce treabă au cu alte gospodării, când în a lor proprie este dezordine. Dar vreau să vă încredințez că, cu timpul, o să facem regulă peste tot”, a punctat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi și în final i-a îndemnat pe oameni să nu cadă pradă provocărilor și să nu se lase manipulați.