Usatîi: Oricîți ani ar trece, Eminescu a fost și rămîne actual

15 Iunie 2016 1.022

Geniul poetului se exprimă nu doar în poezie, dar și în gîndirea sa politică, consideră liderul „Partidului Nostru”

 

“Astăzi se împlinesc 127 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu. Cel care a fost geniu nu doar prin poeziile sale, dar și prin gîndirea politică”, a scris pe pagina sa de Facebook Renato Usatîi.

“Oricîți ani ar trece, Eminescu a fost și rămîne actual. „Toate dispozițiile cîte ating viața juridică și economică a nației trebuie să rezulte înainte de toate din suprema lege a conservării naționalității și a țării” – scria Eminescu. El nu dorea să constrîngă cetățenii de altă etnie să devină români sau să-i excludă din viața publică. Ceea ce își dorea era ca interesul național să fie dominant, nu exclusiv.

Exact asta îmi doresc și eu pentru moldoveni. Să trăim toți împreună, moldoveni români, ucraineni, găgăuzi, ruși, să preluăm experiența tuturor, și din est, și din vest, să muncim în Republica Moldova și să creștem această țară.

După cum știm din cărți, în timpul vieții, Eminescu nu a fost apreciat la justa valoare. Geniul lui a fost recunoscut doar după moarte. Pentru că avea dreptate, iar puterea e în adevăr!”