Usatîi: Sarcina de bază – obținerea mandatului internațional de arest pe numele lui Plahotniuc

28 Noiembrie 2016 1.030

Renato Usatîi, fiind în Moscova, continuă să colaboreze cu organele de forță din diferite țări și este încrezut că pînă la urmă mandatul international de arest va fi emis pe numele oligarhului Vladimir Plahotniuc. Despre aceasta a vorbit liderul ”Partidului Nostru” în cadrul intervenției video pe Facebook.


Totodată el a declarat că organele de forță din Moldova, care n-au reușit să-l dea pe Usatîi în căutare internațională, au început să se adreseze către alte țări, privind informația că politicianul de opoziție este dat în căutare națională în Moldova.

”Am decis în timpul apropiat să plec într-o țară europeană, numaidecît eu voi spune, în ce țară plec”, în mod ironic, a declarat Usatîi. ”Voi prezenta unele materiale și niște explicații privind materiale deja prezentate. În același timp vom vedea, cum va arăta justiția moldovenească, procurorul, care desenează dosare penale și nu doar mie. Credeți-mă va fi foarte frumos”, a declarat el.

”Eu am promis că sarcina de bază – e mandatul internațional de arest pe numele lui Plahotniuc, care astăzi, pînă cînd Moldova rămîne un stat capturat, este imposibil de emis”, a spus liderul ”Partidului Nostru”. Eu înțeleg că mandatul de arest poate fi emis doar din exterior și eu activez în direcția aceasta”.

Totodată, el a declarat că în timpul apropiat, va efectua cîteva vizite de lucru și a îndemnat cetățenii să nu atragă atenția asupra propagandei regimului lui Plahotniuc: ”cît de tare ei n-ar striga că Usatîi și-a uitat orașul și așa mai departe”.

”În pofida absenței mele temporare, în Balți va veni o echipă de experți, care se vor întîlni cu primarul interimar Igor Șeremet și cu alții primari reprezentați ai ”Partidului Nostru”. Eu voi lucra asupra colaborării cu guvernul Moscovei, Sankt Petersburgului și a regiunii Nijni Novgorod”.

Potrivit lui Usatîi, cauza principală absenței lui -este necesitatea de a continua lucrul asupra pornirii unei anchete penale împotriva oligarhului Plahotniuc.

”Pentru a evita orice speculații. Chestiunea nu constă în faptul că Usatîi nu ”vrea după gratii”. Eu pot fi alături de Grincu și alții deținuți politici. Însă întrebarea constă în faptul cine va continua lupta cu ”Plahiș”? Perspectiva de a vorbi despre crimele lui Plahotniuc de după gratii, este idee proastă.

Eu neapărat voi termina ceea, ce am început. Eu sunt recunoscător membrilor partidului, susținătorilor, care participă la proteste. Aș vrea să-i încurajez pe cei, care se tem să participe la proteste, se tem că vor fi arestați. Procedați astfel cum vă spune inima. Însp dacă ne vom șine împreună totul va fi bine. Dar dacă vom sta acasă, atunci nimic nu ne va reuși. Rezultatele activității mele, credeți-mă, vor fi incluse în cărțile de istorie a Moldovei moderne”, a conchis Usatîi.