Usatîi: „Astăzi regimul și-a arătat dinții. Sîntem obligați să le dezbatem acești dinți! Adunăm toată țara și trimitem acest regim în mama naibii!”

15 Februarie 2016 873

Liderul „Partidului Nostru” a declarat că puterea nu le-a lăsat protestatarilor de ales. Acesta i-a chemat să iasă cu întreaga țară, „matur”, și într-o zi să termine cu regimul criminal

Poliția a aplicat forța pentru a-i scoate pe reprezentanții „grupului Petrenco din sala de judecată. În curtea clădirii au fost concentrați mii de polițiști. Cînd condamnații au fost scoși, forțele speciale au început a brusca protestatarii. Potrivit martorilor, oameni în echipament special au aplicat lovituri manifestanților, inclusiv unor femei. Imediat după ce deținuții din „grupul Petrenco” au fost duși, protestatarii au închis strada Kiev.

Mii de manifestanți, în fața instanței de judecată: „Continuăm protestul!”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, s-a adresat protestatarilor.

„Astăzi cu toții am fost martori la ceea ce este gata să meargă regimul de la guvernare. Am văzut cu toții că ei nu ne consideră de oameni. Regimul lui Plahotniuc, care astăzi controlează țara, face tot ce dorește.
Consider că tot ceea ce a avut loc astăzi, vorbește despre un singur fapt. Regimul de guvernare nu intenționează să plece nicăieri. El doar continuă să-și bată joc de noi. Propun ca în zilele următoare să ne adunăm, întreaga țară, și să trimitem acest regim în mama naibii!

Mă închin în fața voastră pentru faptul că ați venit cu întreaga țară pentru a spune „stop” regimului lui Plahotniuc. Ei ignoră toate declarațiile făcute de către sutele de cetățeni ai Republicii Moldova. Iar noi astăzi știm că dacă vom pierde această bătălie, Moldova va pierde viitorul, iar acest regim criminal va face tot posibilul pentru ca Moldova să nu mai existe.

Astăzi sîntem obligați să obținem victoria pentru copii noștri, pentru urmașii noștri. Acești nemernici trebuie să răspundă pentru toate crimele pe care le-au comis împotriva poporului moldovenesc!”
„Regret mult pentru ceea ce am aflat. Despre ceea că unii angajați ai poliției au ridicat mîna asupra protestatarilor, – a spus Renato Usatîi. – Cu tot respectul meu pentru angajații poliției, aceasta este inadmisibil și de neiertat! Cînd au fost ciocniri în fața Parlamentului, noi am făcut totul pentru a nu avea de suferit niciun polițist. Ați avut posibilitatea să vă regrupați pentru a nu aplica forța asupra protestatarilor pașnici. Dar voi reacționați prin ceea că ridicați mîna asupra oamenilor, inclusiv asupra fetelor și femeilor!”

„Ei nu sînt gata să elibereze pe nimeni. Voi ruga astăzi pe toți liderii de proteste să ne adunăm și să decidem cum procedăm. Este evident că trebuie să ieșim într-o zi în mod serios și să punem punct. Astăzi regimul și-a arătat dinții. Sarcina noastră este să dezbatem acești dinți!”

Nu avem de ales și vom învinge neapărat! Pentru că, spre deosebire de acest regim criminal, în spatele nostru este majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de naționalitate. Îi rog pe toți să se mobilizeze pentru a ieși într-o zi și a lichida acest regim criminal!” – a spus Usatîi.

Fărădelegi în instanță. Pe băieți nu-i eliberează!