Usatîi a demascat frauda jurnalistului de la RISE

11 Noiembrie 2016 1.133

Liderul ”Partidului Nostru” Renato Usatîi, a demascat frauda murdară a jurnalistului românesc de la RISE Mihai Munteanu, care a hotărît să ”arunce în aer” spațiul informațional cu materiale pretins senzaționale, care de fapt urmează scopul de a sustrage atenția de la informația, care îl compromite pe oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a vorbit Renato Ustatîi pe blogul său, declarând, că manipularea cu opinia publică începe cu titlul, conform căruia Usatîi cu Plahotniuc încearcă ”să tăinuiască ceva”.

Renato Usatîi a declarat că spre deosebire de Munteanu și Plahotniuc el nu are ce ascunde și este curat în fața legii. În acest context, el a prezentat înregistrare conversației sale cu Munteanu, care demonstrează caracterul selectiv și fabricat al ”investigației”. Totodată, Usatîi a declarat, că, spre exemplu, i-a prezentat lui Munteanu datele despre proprietarul campaniei offshore MEP Group care în 2011 a cumpărat Universalbank.

Din conversația reiese că Munteanu cunoștea că proprietarul acestui offshore este Plahotniuc, însă jurnalistul a tăinuit acest fapt încă în 2014, cînd el a publicat învestigația sa calomnioasă, in baza căreia Usatîi a fost acuzat în organizarea omorului lui Gorbunțov. Totodată, Munteanu era informat despre faptul că Usatîi n-a fost implicat în fraudele bancherului fugar Gherman Gorbunțov, însă ”investigația” din noiembrie 2014 ”Asasin în lege” a fost montată în așa fel, pentru al acuza pe Usatîi și să-l protejeze pe Plahotniuc.

Usatîi a declarat că ”investigația” RISE urmează scopul să-l defăimeze și să ascundă dezvăluirile senzaționale despre Plahotniuc. Potrivit lui Usatîi, după ce va fi publicată investigația, fabricată în bază informațiilor prezentate de el însăși, liderul ”Partidului Nostru” va prezenta materiale suplimentare care vor arăta adevărata față al jurnalistului român de la RISE.