Usatîi a calificat decizia privind retragerea lui Lupu, drept o scenetă politică a lui Plahotniuc

26 Octombrie 2016 672

Renato Usatîi a declarat că Dumitru Ciubașenco nu se pregătește să iasă din cursa electorală și consideră drept dubioase declarațiile lui Lupu și Plahotniuc privind retragerea de bunăvoie a candidatului Partidului Democrat din campania electorală cu îndemnul de a vota pentru Maia Sandu.

Într-o conferință video, Usatîi a numit drept „versiune logică” presupunerea că „Departamentul de Stat de la Washington l-a chemat pe Plahotniuc la Ambasada SUA, spunînd: Plahiș, arestăm conturile, le sunăm englezilor să le spunem să te rețină cît mai repede în cazul „Gorbunțov” la Londra, și lui Plahotniuc i-au sucit cele două bile de tenis pentru ca să o înainteze pe Maia”.

Pe lîngă asta, Usatîi a subliniat că unele nuanțe ale acestei versiuni îl fac să îndoiască că totul a fost anume așa. „Dar, în același timp, luînd în considerare declarațiile Maiei Sandu, care spune că „nu are nevoie de susținerea lui Plahotniuc, asta el încearcă să mă ponegrească”, apar întrebări” a menționat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a mai citat articolul 46, punct 6, al Codului electoral, în care se menționează că „Concurentul electoral poate să-şi retragă candidatura printr-o declarație scrisă, adresată organului electoral care l-a înregistrat, dar nu mai tîrziu de 7 zile pînă la ziua alegerilor”.

„Adică, dacă în lege se spune că candidatul nu-și poate retrage candidatura cu mai puțin de 7 zile înainte de alegeri, înseamnă că Lupu organizează un spectacol politic pentru ca, ulterior, posibil să spună: „Știți, noi am vrut să ne retragem, dar nu putem, legea nu ne permite”, a observat Usatîi. „Ori Plahotniuc putea lansa această combinație cu 9 zile înainte de alegeri. De aceea, sînt multe stranietăți în toată această situație. Continuăm să urmărim”.

Usatîi a conformat că echipa „Partidului Nostru” este hotărîtă decisiv pentru a ajunge în turul doi. „Mergem înainte cu Dumitru Alexeevici Ciubașenco! Vom fi atenți, trebuie să-l dejucăm pe păpușarul Plahotniuc și să sfîrșim regimul acestuia, pentru că altfel Moldova nu are viitor, cu orice președinte”, a spus el