Usatîi: Procuratura simulează investigațiile împotriva lui Plahotniuc

25 Iulie 2016 984

Informațiile despre declarația președintelui „Partidului Nostru” au fost înregistrate în Registrul doi al Procuraturii anticorupție. Renato Usatîi nu a intrat la Procuratură în urma recomandărilor avocaților pentru că nu există un proces de investigație pe acest caz.

 

Primarul de Bălți, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, s-a prezentat azi la Procuratura anticorupție din stimă pentru reprezentanții mass-media. Asta deoarece informația privind declarațiile sale făcute în cadrul unei emisiuni televizate privind tentativa lui Vlad Plahotniuc de a-l corupe cu 1,5 mln. de dolari pentru a părăsi țara au fost înregistrate în Registrul doi al Procuraturii, iar proces penal nu a fost pornit.

„În citație este scris că materialul este înregistrat în Registrul doi, în acesta sînt înregistrate infracțiuni minore. Am vorbit cu avocații, unii procurori, ei mi-au spus că e o batjocură, că încreară să ne arate cum lucrează Procuratura. Domnul procuror general, reprezentantul lui Plahotniuc în procuratura moldovenească, a spus să vină Usatîi și vom vorbi cu el. Mi-au explicat că eu nu am niciun statut, m-au chemat să vadă poate eu mai am de spus ceva. Să vadă situația și ce pot face din asta”, a spus liderul „Partidului Nostru”.

Renato Usatîi a spus că nu are încredere în Procuratura lui Plahotniuc, iar dacă procurorii vor să desfășoare această investigație, ei știu ce trebuie să facă. „Eu am unele probe, dar problema este că ei m-au chemat azi la discuție. Ei cel puțin trebuie să ceară informații de la operatorii de telefonie mobilă să vadă că, de exemplu, la o anumită oră, în GBC se afla Usatîi și Plahotniuc. Mai sînt niște măsuri, se pot scoate imaginile de la camerele de supraveghere de pe bd. Cantemir, a fost mașina în fața sediului, eram eu acolo, nu eram cu sac în cap”.

Potrivit lui Usatîi, în calitate de cetățean, la fel ca și majoritatea cetățenilor, nu are încredere în procuratură care este „SRL-ul lui Plahotniuc”. „Să merg acum ca procurorii lui să-și curățe imaginea, nu vreau. Ceea ce au făcut ei nu este o autosesizare, dar o bătaie de joc. Am venit aici doar din stimă față de mass-media care a fost anunțată, dar nu intru la procurori”, a conhis Usatîi.