Usatîi i-a chemat pe membrii ”Partidului Nostru” la protest în susținerea lui Felix Grincu

17 Noiembrie 2016 839

Renato Usatîi, în cadrul intervenției live de pe Facebook, s-a adresat către toți susținătorii partidului, îndemnîndui să-l susțină pe Felix Grincu, care a fost reținut în baza unui dosar penal fabricat.

 

”Mă adresez către toți membrii și susținătorii partidului, care acum se află în Chișinău și suburbii. Regimul banditesc a lui Plahotniuc l-a arestat pe Felix Grincu chiar în fața oficiului ”Partidului Nostru”, a declarat Usatîi.

”Eu înțeleg că Plahotniuc consideră că pericolul de protest nu mai este actual, ca și alegerilor anticipate, care vor for organizate după scenariul lui, prin circumscripții uninominale. Însă pînă cînd lăsăm politica de o parte. Îi îndemn pe toți, cine mă vede și mă aude, să-i susțineți pe membrii noștri, care se află acum în fața procuraturii pe strada Armenească, 96, la intersecția străzilor Armenească și Columna. Trebuie să-i răspundem. Acest ”coordonator pe tocuri”… Sunt animale, care se opresc doar atunci cînd simt durerea, sau frică”

Renato Usatîi a declarat că susținătorii ”Partidului Nostru” din raioane sunt pe drum spre Chișinău. ”Nordul și sudul păstrați-vă puterile, curînd va avea loc o acțiune de protest împotriva regimului lui Plahotniuc”, a spus Usatîi.

Totodată, liderul ”Partidului Nostru” sa adresat către misiunile diplomatice, acreditate în Moldova: ”Mă adresez către toate ambasadele, aflate pe teritoriul Moldovei, către toate organizații internaționale. Ăsta vă este rezultatul coordonării cu cei din grupa lui Filat, care stau acum la pușcărie și Plahotniuc, care pînă cînd se află la libertate”.

”În baza dovezilor, aduse de către mine, care demonstrează crimele comise de către Plahotniuc, n-a fost pornită nici o cauză penală, însă toți se ocupă de dosarele Anei Ursachi. Dosarul lui Felix Grincu a fost pornit în 2009 și apoi închis”, a declarat Usatîi.

”Din această cauză trebuie să ieșim în stradă. Trebuie să-i răspundem. Nici eu nu voi sta fără lucru în Moscova. Sunt sătul de speculațiile de genul – Usatîi nu este acasă. Eu acum nu stau la pușcărie doar din cauza că sunt obligat să duc pînă la capăt acele dosare, în care figurez în calitate de martor, pentru ca, pînă la urmă, să fie emis mandatul de arest pe numele lui Plahotniuc și membri grupării, pe care el o conduce. În afară de mine, cu părere de rău, nimeni nu le va duce pînă la capăt”, a conchis Usatîi.