Usatîi a adus la Fălești daruri pentru Hramul orașului

23 Mai 2016 1.367

Primarul de Bălți a oferit premii veteranilor Marelui război pentru Apărarea Patriei și cîștigătorilor competițiilor sportive

De ziua Sfîntului Nicolai, au sărbătorit hramul un șir de localități din Republica Moldova – Bălți, Fălești, Dondușeni, Basarabeasca și altele. „Între fotbal și concertul de la Bălți am reușit să vizitez orașul natal, Fălești, pentru a felicita pămîntenii”, a scris primarul de Bălți, Renato Usatîi, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook. „Acolo am organizat un concert cu participarea Brio Sonores, Catharsis, Ionel Istrati, Nelly Ciobanu și altor artiști. După concert – focuri de artificii”.

Cu ocazia Hramului, Usatîi a adus la Fălești în calitate de cadou două mii de metri pătrați de pavaj pentru trotuarul de lîngă piață, care de mai mulți ani nu a fost reparat. „Pe această stradă în fiecare zi merg mii ce oameni, copiii merg la școală, iar strada trebuie să fie ideală”, a scris Usatîi. Cîte două mii de lei acesta a oferit pentru cinci veterani ai Marelui război pentru apărarea Patriei, originari din Fălești.

De asemenea, Usatîi a acordat premii sportivilor și Fălești: „La Fălești, la fel ca și în alte orașe, dezvoltăm sportul. Tînăra generație trebuie să crească într-un mediu sănătos. 50 de mii de lei – Asociației de kickboxing a orașului Fălești, președinte de onoare al căruia sînt eu. Premii bănești și cadouri sportivilor: Ștefania Tătaru – 20 de mii de lei și un televizor LCD. Ea este campioană a lumii la Muay Thai și de două ori cîștigătoare a Cupei mondiale. Cenușă Ionuț, deținătorul Cupei mondiale și multiplu campion al Moldovei la kickboxing, a primit un certificat de 10 mii de lei”.

Au primit daruri și locuitorii satului Chetriș, unde astăzi de asemenea este sărbătorit hramul – un complex sportiv pentru copii.

„Încă odată îi felicit pe toți cu această sărbătoare. Felicitări vouă, succese, bunăstare. Mergem doar înainte”, a mai scris Usatîi.