Usatîi a avertizat că Plahotniuc îl va «alege» pe Harunjen

07 Decembrie 2016 987

Eduard Harunjen a fost nominalizat pentru funcția de procuror general. Decizia a fost luată în urma concursului pentru funcția respectivă, organizat de către Consiliul superior al procurorilor. Anterior Ziarul de Gardă a scris despre Harunjen, că are o experiență în organele procuraturii de 20 de ani și că locuiește într-un imobil de milioane din capitală.

Primarul municipiul Bălți Renato Usatîi încă o lună în urmă a avertizat că, așa numitul, concurs pentru funcția de procuror general este o ficțiune, iar candidatul a fost deja ales de către Vlad Plahotniuc. Pe 28 octombrie în cadrul conferinței de presă, prin intermediul Skype-ului, el a declarat că candidatul va fi anume Harunjen. Atunci noutatea a fost tirajată de mai multă presă. Potrivit lui Usatîi, înainterea lui Harunjen demonstrează încă o dată că în Moldova lipsesc organele de stat și mecanisme democratice.
«Așa numitul concurs pentru fotoliul procurorului general a ”cîștigat” Eduard Harunjen. El a fost ales de către Plahotniuc. Despre asta am spus încă pe 28 octombrie în timpul conferinței de presă, organizate de către ”Partidul Nostru”. Acest fapt încă o dată demonstrează că în Moldova practic lipsesc organele de stat și mecanisme democratice. Totul decide o singură persoană de la Global Business Center. Este un criminal, care a capturat țara noastră. P.S. Seară vom auzi, cum la Publika analiștii de buzunar a lui Plahotniuc ne vor relata despre propriile fantezii, privind progresarea reformelor în justiție», a declarat Usatîi.