Usatîi a preîntâmpinat despre posibila sosire a sute de provocatori din Ucraina

06 Februarie 2016 1.171

Primarul de Bălţi se află în deplasare la Moscova, unde va participa la şedinţa prefecturii Districtului de Vest al capitalei ruse

 

„În noaptea de joi spre vineri, la staţia de alimentare cu petrol de lângă intersecția traseului Edineţ cu drumul spre Râşcani, au fost atestate câteva autobuze cu sute de oameni; din spusele flăcăilor de la staţie, erau cetăţeni ai Ucrainei, cu alură sportivă,”- a comunicat primarul de Bălţi Renato Usatîi în eter direct pe pagina sa din Facebook.

-„Ei se îndreptau spre Orhei, și-au dat interesul să afle, departe e de acolo până la Chişinău, pentru că ei vor fi nevoiţi să călătorească des spre Chişinău. Întreg aspectul acestor oameni denotă faptul că se pregătesc noi provocări. Apelez la ajutorul activiştilor noştri din Orhei, tuturor celora care privesc emisiunea, în vederea identificării acestor persoane, să atragă mai multă atenție la taberele de odihnă, cazărmi, unde pot apărea aceste persoane. La fel, aştept reacţia SIS-ului, cu rezultate de lucru concrete, deoarece este probabil că sunt pregătite provocări împotriva protestatarilor”, – a continuat liderul „Partidului Nostru”.

Usatîi a comunicat, de asemenea, despre unele rezultate ale întrevederii cu reprezentanții Parlamentului European care a avut loc vineri seara. Mai înainte a fost difuzată informația, precum că la întrevedere vor participa Renato Usatîi, lider Platformei DA Andrei Năstase şi liderul PSRM Igor Dodon.

„Întrunirea s-a desfăşurat normal, noi ne-am expus tot ce credem despre regimul guvernant şi, se pare că am fost auziţi. Ei înţeleg cu toţii că au comis o eroare, susţinând guvernul lui Plahotniuc, stau pe gânduri, cum ar putea depăşi situaţia. Eu le-am spus că noi îi vom ajuta.”

Renato Usatîi a apărut în direct de la Aeroportul Chişinău, de unde pleca în cadrul unei delegații la Moscova. Potrivit celor comunicate de primarul de Bălţi, el avea planificată o consfătuire la prefectura Districtului de Vest al Moscovei, la care urma să stabilească dezvoltarea relațiilor de colaborare între Bălţi și acest District administrativ al capitalei ruse.

La fel, liderul „Partidului Nostru” planifică să întreprindă vizite la câteva mănăstiri din Rusia.