Usatîi: Urmează să corectăm multe în politica statului privind domeniul învățămîntului

01 Septembrie 2016 951

Liderul „Partidului Nostru” a felicitat profesorii, elevii și părinții cu ocazia începutului noului an școlar

 

„1 septembrie – una dintre cele mai emoționante zile din viață. Multe dintre evenimentele copilăriei se uită, dar nu aceasta. Ca azi văd adunările în agitația de sărbătoare, felicitările rudelor, emoțiile, dejunul rapid și mersul la școală – pentru prima dată în prima clasă, careul, ora păcii, prima profesoară. Aceasta rămîne mereu alături de orice om”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook, astăzi, de 1 septembrie, Ziua Cunoștințelor.

„Felicit profesorii, elevii și părinții, în special părinții celor care merg astăzi în clasa întîi, cu această sărbătoare importantă. Școala este elementul de bază al oricărei societăți, iar profesorul are cea mai importantă și respectabilă profesie.

Da, astăzi este o zi emoționantă, cînd nu-mi doresc să vorbesc despre probleme, dar totuși nu pot să nu-mi amintesc că în acest ani sînt cu două mii de elevi de clasa întîi mai puțini decît în 2015; că pregătirea copilului pentru școală este o povară grea pentru mulți dintre părinți; că mulți copii s-au trezit azi mai de dimineață pentru a reuși să ajungă la școala din satul vecin; că orele de chimie, fizică, biologie au loc fără experimente de laborator, pentru că școala nu are bani pentru echipament; că copiii noștri studiază o stranie „istorie a românilor”, obiect care nu este nici măcar în România; că iarna mulți copii vor învăța în clase reci…

Noi urmează să corectăm multe și urgent în politica statului privind domeniul învățămîntului. Țara care nu oferă atenția necesară educației noii generații de cetățeni, nu are viitor”.