Usatîi i-a propus lui Filip să candideze la funcția de premier al Marii Britanii

21 Iunie 2016 592

„Iată la ce, în opinia primului ministru, ar trebui să se gîndească moldovenii: despre decizia optimă pentru Marea Britanie și Uniunea Europeană”, a scris pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi. „Pentru viitorul european al Moldovei, Marea Britanie nu trebuie să iasă din Uniunea Europeană”.

 

„Îmi este interesant unde clanul nostru de guvernare găsește așa oameni deștepți? Ei gîndesc global, privirile lor sînt îndreptate spre viitorul continentului. Orizonturile sînt extinse, privirea – ca un periscop cu lentile cu unghi larg. Ei văd lucrurile mari la distanță mare. Problemele unei țări mici sînt infime pentru aceste personalități ambițioase, de aceasta îi propun domnului Filip să candideze la funcția de prim-ministru al Marii Britanii. O minte atît de strălucită nu trebuie să stea la Chișinău”.

Amintim că premierul RM, Pavel Filip a uimit cetățenii Moldovei printr-o declarație publică împotriva ieșirii Marii Britanii din componența Uniunii Europene. Despre aceasta el a scris pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Filip, „din punct de vedere politic și economic, este optim dacă Marea Britanie rămîne în UE”. Comentatorii precizează cu ironie că primul ministru trebuie să se concentreze asupra rezolvării problemelor interne ale Republicii Moldova, dar nu să ofere indicații de valoare țărilor UE, mai ales pe fundalul eșuării politicii „eurointegrării” regimului de guvernare în Moldova.