Usatîi: Regimul de guvernare a ucis încrederea în viitor, Moldova este părăsită zilnic de zeci de familii

02 August 2016 845

„Rapid, aproape triplu, a crescut în 2015-2016 numărul cetățenilor Moldovei care obțin în alte țări, statutul de refugiați. Statistica privind plecările reale (nu cele prezentate de Biroul național de Statistică) din țară cu scopul de reședință permanentă nu e mai puțin deprimantă.

Zilnic, Moldova este părăsită de zeci de familii. Pentru o țară mică aceasta este foarte mult. Iar cu tendințele noastre demografice triste, aceasta este o catastrofă”, a scris pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook, Renato Usatîi, comentînd statistica Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR) privind Moldova.

„Oricît de rău ar fi în țară, oamenii ar rămîne, dacă ar crede în viitor”, a precizat Usatîi. „Actualul regim de guvernare a ucis această credință. Probabil, una dintre cele mai importante crime ale sale. Iar după asta Plahotniuc vorbește despre aspirația către reforme, o oarecare muncă care, potrivit lui, încă urmează a fi făcută. Opoziția el o numește „forțe conduse de grupe din exterior, care doresc să arunce Moldova în haos”. Pe sine însă, acest individ se consideră drept mare reformator care duce țara într-un viitor luminos. Avem pe față întregul set necesar unui dictator-paranoic”.

În grafic: Cetățenii Moldovei care au obținut statutul de refugiat (conform datelor UNHCR)