Usatîi: După ieșirea lui Năstase, Ciubașenco l-a depășit pe Lupu și o ajunge pe Maia Sandu

14 Octombrie 2016 1.121

Ieșirea lui Andrei Năstase din cursa electorală pentru funcția de președinte îi va adăuga candidatului „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, pînă la 9% din voturi. Despre aceasta a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni pe Facebook.

„După ceea ce s-a întîmplat, sînt convins, că ne așteaptă o detașare serioasă”, a spus liderul „Partidului Nostru”. „Am privit emisiunea „Puterea a Patra”, în cadrul căreia Andrei Năstase a declarat că se retrage din cursă în favoarea Maiei Sandu. Ceea că asta îi va adăuga puțin Maiei Sandu, este de înțeles. Dar eu știu că la noi, mai ales la nordul Moldovei, dar și în alte raioane, niciodată nu au fost conflicte cu reprezentanții „Platformei DA”. Iar majoritatea oamenilor spuneau că, dacă se retrage Andrei Năstase, atunci ei vor merge cu noi. Cu acel rating pe care îl are acum Năstase în ultimul sondaj, în jur de 13%, iar la ieșirea din urne – aceasta înseamnă 17%, împărțind la jumătate, socotiți că 8,5-9% de la Andrei Năstase, prin decizia sa de astăzi, îi adaugă lui Dumitru Ciubașenco”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a subliniat că Dumitru Ciubașenco deja l-a depășit pe Lupu , astfel că, candidatul PD-ului lui Plahotniuc nu are nicio șansă să treacă în turul doi fără falsificări. „Lupu, în orice caz, deja rămîne acasă”, a spus el.

„Avem o imagine foarte interesantă. Lupu, cu toate suplimentele lui Plahiș, crește cu un procent – cu două”, a spus Usatîi. „Iar Ciubașenco acum o săptămînă avea la ieșirea din urne 9% și, în timpul săptămînii, a fost efectuată o activitate enormă. Plus cele 8,5-9 procente care au venit de la Năstase. Reiese că astăzi, Ciubașenco cu siguranță l-a depășit pe Lupu și rămîne puțin în urma Maiei Sandu. Dar eu sînt convins că aceasta va fi foarte ușor de completat. De aceea, atunci cînd cineva din Departamentul de Stat de la Washington consideră că dacă se retrage Năstase, atunci toți o vor urma pe Maia Sandu, au o matematică greșită. Aceasta este anume acea situație cînd 1+1 nu va fi egal cu 2. În cazul dat, Năstase plus Maia Sandu va fi nu mai mult de 1,4. Doi cu siguranță nu va fi”.
„În cele două săptămîni rămase ale campaniei situația poate fi întoarsă , iar rezultatul – pur și simplu uimitor, în urma primului tur”, consideră Usatîi.