Usatîi: Poliția știa înaintea judecătorilor care va fi decizia în privința grupului Petrenco

16 Februarie 2016 1.056

Liderul „Partidului Nostru” a declarat că deciziile în privința deținuților politici le ia Plahotniuc, nu judecătorii

 

„Judecătorii deliberează deja 2 ore și 40 de minute. Este clar că așteaptă ca oamenii să plece, – a spus Renato Usatîi presei în timpul acțiunii de protest din fața Judecătoriei sectorului Rîșcani, cu solicitarea eliberării „grupului Petrenco”.

– Acum către instanță sînt atrase forțe suplimentare ale poliției. Dacă la începutul pichetului în jurul Judecătoriei erau în circa o sută de polițiști, atunci acum numărul lor este de peste o mie, inclusiv cei care așteaptă în autobuzele parcate în cartierele din jurul instanței.

Teoretic, polițiștii nu au de unde să știe cu ce decizie vor ieși judecătorii. Iar însuși faptul că la judecătorie sînt atrase forțe suplimentare, vorbește despre ceea că se pregătesc de evacuarea condamnaților din sala de judecată”.

Usatîi este sigur că deciziile în privința grupului Petrenco sînt luate nu de judecători, ci de Plahotniuc.

„Așa cum vor spune în hotelul „Nobil” – a elibera sau a prelungi mandatul de arest, așa și vor face”, – a spus el. – Este clar că se pregătește aplicarea forței, au atras cîteva automobile speciale suplimentare de transportare a deținuților pentru situația în care vor fi arestați unii protestatari”.